Nikola Miličić (©Mozzart Sport)
Nikola Miličić (©Mozzart Sport)

Dečko koji obećava: Nikola Miličić oduševio Kragujevčane na debiju u dresu Radničkog

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.07.22. | 15:49

Talentovani defanzivac u velikom stilu iskoračio na superligašku scenu

Dobio je Radnički lučansku Mladost na kragujevačkoj premijeri (1:0), ali je dobio i opciju više za takozvanog bonus igrača. Mladi štoper Nikola Miličić je na svom zvaničnom debiju u dresu kluba sa “Čika Dače“ ostavio izvanredan utisak i pobrao simpatije kragujevačke publike, koja je u prvi mah dosta nepoverljivo gledala na momka sa brojem četiri na leđima.

A ko je zapravo ovaj mladić, koji je u nedelju popodne odigrao tako zrelo, odgovorno i sigurno kao da su mu trideset i kusur, a ne tek osamnaest godina?

Izabrane vesti

Nikola je prva fudbalska znanja sticao u kraljevačkom Kikeru, pod budnim trenera Radeta Todorovića i Gorana Dragićevića. Na “Čika Daču“ je pristigao prošlog leta i odmah je priključen omladinskoj selekciji kragujevačkog superligaša, koju je u tom trenutku predvodio sadašnji trener prvog tima Dejan Joksimović. Odlične partije u dresu popularnih “đavolčića“ donele su Miličiću poziv u mlađu omladinsku selekciju Srbije (igrači do 18 godina) za koju je debitovao na prijateljskoj utakmici protiv Rumunije.

Ipak, najveća nagrada za perspektivnog defanzivca stigla je početkom ovog leta, kada je sa još par igrača iz podmlatka priključen pripremama prvog tima. Maksimalnim zalaganjem na treninzima i dobrim izdanjima u kontrolnim utakmicama osamanaestogodišnji Kraljevčanin uspeo je da se nametne stručnom štabu kao jedna od potencijalnih opcija na mestu štopera.

I onda dolazimo do tog 17. jula i Miličićevog premijernog izlaska na superligašku scenu. Mladi fudbaler priznaje da je uoči zvaničnog debija u dresu Radničkog imao određenu tremu, ali da je uz pomoć saigrača uspeo da je prevaziđe.

Zaista sam imao ogromnu podršku saigrača, pre svega onih najiskusnijih, čiji su mi saveti bili dragoceni prilikom prevazilaženja početne treme. Drago mi je da sam uspeo da ispunim očekivanja stručnog štaba i da sam pružio određeni doprinos prvoj pobedi u sezoni. Svakako da me ovaj nastup za prvi tim dodatno stimuliše da nastavim da radim još jače na treninzima i pokušam da se nametnem treneru Joksimoviću“, sumira Miličić utiske nakon zvaničnog debija za kragujevački tim.

Strateg ekipe iz srca Šumadije Dejan Joksimović nije pogrešio kada je mladog štopera uvrstio među startnih jedanaest na utakmici protiv ekipe iz Lučana. Trebalo je, doduše, dosta smelosti za jedan ovakav potez, ali je Joksimović pokazao da ima maksimalno poverenje u mlade igrače iz škole, u čijem je igračkom formiranju i sazrevanju aktivno participirao.

Nikola Miličić je momak koji je već godinu dana sa nama i sa čijim igračkim kvalitetima sam dosta dobro upoznat. Prošle sezone je nastupao za omladinsku selekciju, gde je pružao odlične igre i zaradio poziv u mlađu omladinsku reprezentaciju Srbije, pa je nekako bilo logično da ga priključimo prvom timu. Da je zaista reč o igraču izuzetnog talenta i potencijala moglo je da se vidi na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, mada uvek treba biti oprezan kada se radi o mladim fudbalerima, jer kvalitet njihovih igara često zna da varira. U svakom slučaju, Miličić je neko ko predstavlja budućnost kluba, zajedno sa još nekolicinom igrača iz naše omladinske škole koji su ovog leta priključeni prvom timu“, jasan je Joksimović

Odlično izdanje u susretu sa ekipom iz Lučana svrstalo je mladog Miličića u red kandidata za startnu postavu na predstojećem gostovanju u Surdulici, gde će Kragujevčani pokušati da potvrde dobar utisak koji su ostavili u prva dva prvenstvena kola.

Očekuje nas utakmica protiv uvek neugodne ekipe Radnika iz Surdulice, koja će sigurno biti izuzetno motivisana da se pred svojom publikom domogne prvih bodova u sezoni. Dobar učinak u prva dva kola podigao je moral u našim redovima i svi smo spremni da nastavimo u istom ritmu. Verujem da ćemo se iz Surdulice vratiti sa osvojenim bodovima“, ne krije optimizam pred put na jug Srbije novopečeni prvotimac Radničkog.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara