Dejan Stanković: Kao da je poslednja! Nadam se iznenađenju

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.06.20. | 15:24

"Znam sve, i ko će igrati i ko neće", kaže trener Crvene zvezde pred gostovanje u Humskoj

Tri godine vlada Crvena zvezda srpskim fudbalom. Za kompletan utisak, dokaz da je daleko bolja od Partizana kao što piše na tabeli, potreban joj je i drugi trofej. Aplaudiraće Delije miljenicima zbog još jednog pehara državnog prvaka, ali će pljesak biti snažniji ukoliko se tituli pridoda i pehar kupa.

Dupla kruna se čeka na stadionu "Rajko Mitić" od 2007. i to je više nego dovoljna činjenica da Dejan Stanković komanduje jurš na komšiluk, da u direktnom obračunu sa večitim rivalom dobije potvrdu koliko je njegov tim snažan i plasmanom u finale stigne nadomak počasti.

Izabrane vesti

"Lepa utakmica za Zvezdu, igrače, navijače i mene lično. Sastajemo sa 200. put sa Partizanom u svim takmičenjima, ala vreme leti... Moraš da budeš pravi, uđeš u utakmicu kao da je poslednja, jer nosi iznenađenja, a nadam se da ćemo ga mi prirediti. Idemo jaki, spremi, hrabri... Znamo šta će nas čekati", u dahu najavljuje Stanković gostovanje u Humskoj u polufinalu kupa (sreda, 20 časova, TV Arena sport 1).

Ima snažan motiv. Koliko god bio srećan što će naredne sedmice podići šampionski pehar, svestan da je titula zaostavština Vladana Milojevića, bivši kapiten reprezentacije će na suprotnoj strani Topčiderskog brda tražiti potvrdu trenerskog potencijala. Otuda, ne krije čime planira da iznenadi večitog rivala.

"Postavom. Imamo ovaj i ceo sutrašnji dan da sklopim(o) kako bi trebalo da igramo protiv Partizana".

Nije sugerisao, ali možda je dilema satkana u pitanju da li će meč početi sa jednim (Aleksa Vukanović) ili dva napadača.

"Videćemo što se tiče sastava, imam još dilemu ili dve, ali je ona više vezana za unutar terena, nego ko će da igra".

Stanković je na zvaničnoj konferenciji za medije odisao samopouzdanjem, kao da je siguran u svaki potez koji će povući.

"Znam ko će igrati, međutim, hajde da nešto ostavimo za sutra. Uglavnom, znam sve: i ko će igrati i ko neće, i ko će na klupu, a ko van nje. U glavi tačno znam kako bi trebalo da izgledamo".

Ofanzivno? Zvezda se na tom polju nije proslavila u poslednjih nekoliko duela sa komšijama, a pod Stankovićevom komandom igra bliže golu rivala, otresitija je, pa je možda polufinale kupa prilika da zaokruži dobru sezonu efikasnom partijom.

"U životu sam realista. Ne znam ko bi odgovorio da će biti efikasan protiv Partizana. Možeš da priželjukeš, ali utakmica je nešto drugo. Cilj je da prođemo. Kako? Lepršavo, na fiziku, mentalno, na penale... Teren će ponuditi odgovor. Sto posto smo spremni za svaki scenario".

Stavljajući tačku na uvod o polufinalu kupa, trener Crvene zvezde je napomenuo da za njega ne postiji idealnih 11.

"Moraš da nađeš prvih 11, sve vreme radiš na tome da pošalješ na teren 100 posto psihički i fizički spremne momke. Samo što prvih 11 nema, postoji ekipa, svi smo jedno i kad pobeđujemo i kad gubimo. Svi moraju da budu spremni, svašta može da se desi za 90 minuta, samim tim svako mi je potreban", završio je Dejan Stanković.



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara