Dekijev povratak u velikom stilu: Obećavam, boriću se kao lav! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.12.19. | 13:56

“Od Eriksona sam nasledio strpljenje, od Mančinija rad na terenu, od Murinja karakter, od Siniše da nikad ne odustajem", poručuje novi šef Zvezdine struke

Era Vladana Milojevića je završena na stadionu “Rajko Mitić”, počinje vreme Dejana Stankovića! Da li će biti uspešno videće se ubrzo, ali je jasno da debitanta u trenerskom poslu čeka izuzeteno težak posao i breme velikih očekivanja koje je iza sebe ostavio prethodnik.

Kao i tokom blistave igračke karijere, Stanković se nije uplašio izazova, već se ughvatio u koštac sa njima o čemu govore i prve reči kao šefa struke crveno-belih, kojima je u najamnju ruku oduševio sve prisutne u medija centru stadiona Crvene zvezde.
"Hvala klubu, legendama i navijačima. Zvezda me pre 21 godinu poslala u misiju da se vratim jednog dana, da nasledim velikog lafa, čoveka i zvezdaša Vadana Milojevića. Nisam video nigde na palaneti video da jedan trener koji odlazi dočeka osmehom i zagljajem onog koji ga nasleđuje. Ja sam toliko dobio iskustva za 24 sata od Vladana Milojevća da mi je dovoljno za ceo život. Zvezdaš se zvezdašu zahvaljuje, mogao si ostati do juna, ali ti previše voliš Zvezdu, otišao si kao veliki gospodin, utabao si mi stazu i hvala ti na tome. Hvala mojoj familiji bez koje ne bih ništa napravio u karijeri. Hvala legendama kluba, trenerima, svima koji veruju i ne veruju. Radio sam sa velikim igračima i trenerima, od njih sam mnogo naučio. Obećavam da ću se borit kao lav", poručio je Dejan Stanković.

Izabrane vesti

Poznato je da Stanković sa Žozeom Murinjom i ostalim prvacima Evrope iz Intera ima zajedničku grupu na društvenim mrežama. Kakva je bila reakcija Portugalca?
"Žoze je pao u nesvest. Rekao mi je: “Deki, ti?” Sa Sinišom Mihajlovićem sam takođe pričao, poželeo mi je mnogo sreće. Sve uvek mogu da pitam za savet, ali ću odluku doneti ja. Od Svena Gorana Eriksona sam nasledio strpljenje, od Roberta Manćinija rad na terenu, od Žozea Murinja karakter, od Siniše da nikad ne bi trebalo odustati u životu i na terenu".

Pre godinu dana Stanković je rekao da se nikad nećete baviti trenerskim poslom. Vremena su se promenila.
"Nije bitno šta sam rekao juče, bitno je šta ću reći sutra. Mnogo sam vezan za familiju, trenerski posao vuče svoje žrtvovanje, traži od tebe da budeš zautzet od 00-24. Ubeđivao sam sam sebe, a to me je čekalo iza ćoška".

Biće dosta emocija na terenu i van njega.
"Odrastao sam u Crvenoj zvezdi, znam težinu izlaska na stadion i ovog dresa. Biće dosta emocija. One moraju da budu tu, ali je jasno da što ih bude manje to  ću donositi trezvenije odluke".

Italija je deo života Dejana Stankovića, ali je Srbija uvek na prvom mestu.
"Ja sam Srbin 100 posto. Kao što je juče poručio Mihajlović na dodeli priznanja. Protekle dve decenije sam samo bio u misiji".

gallery

Omladinski pogon je nešto na šta Crvena zvezda mora da se oslanja.
"Sećam se kada sam debitovao protiv Zvezdana Terzića na Marakani. Želim da se oslanim na omladinski pogon, kao i tim B Crvena zvezde, sigurno će biti mesta za mlade igrače".

Sinovi su u Interu. Da li će jednog dana i oni u Crvenu zvezdu?
"Rođeni su u Italiji, Filip i Aleksandar igraju za Inter, Filip je golman, Stefan je, nažalost, prekinuo sa fudbalom. Svi ćemo ostati u sportu. Jednoga dana ako se budu poklopile kockice možda dođu u Crvenu zvezdu".

Prijateljstvo sa Savom Miloševićem je veliko, sada je trenutak za trenersko rivalstvo.
“Video sam se sinoć sa Savom, veliki smo drugovi. Tih 90 minuta na derbiju nećemo biti prijatelji. Drago mi je što su sada dve legende zajedno na klupi dva najveća srpska kluba", zaključio je Dejan Stanković.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara