Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Depaj iz slobodnjaka prestigao Van Bastena i sprečio Škote da pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 22:39

Škoti uprkos odsustvu velikog broja igrača umalo savladali neubedljive Holanđane

Posle propuštenog učešća na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji za očekivati je da će Holanđani na predstojećem Evropskom prvenstvu pokušati da se vrate među najbolje fudbalske reprezentacije, ali ako je suditi po viđenom u prijateljskom susretu sa Škotskom (2:2), selekciju Franka de Bura čeka paklen zadatak. Ne samo da se domognu završne faze takmičenja, već i da prođu grupu u konkurenciji Ukrajine, Austrije i Makedonije.

Dvaput su Škoti vodili, iako su u Portugal - gde je igran meč - doputovali bez sedmorice igrača zbog predostrožnosti od zaraze virusom korona.

Izabrane vesti

Ipak, poraz svoje selekcije sprečio je dvostruki strelac Memfis Depaj koji je tim golovima prestigao slavnog Marka van Bastena na listi najboljih strelaca u istoriji holandske reprezentacije (25:24, vodeći je Robin van Persi sa 50). Sjajno je doskorašnji vezista Liona, a kako stvari stoje novi fudbaler Barselone, šutirao iz slobodnjaka sa ivice kaznenog u 89. minutu za konačnih 2:2 (1:1). Mada, morao je i Kreg Gordon bolje da reaguje.

Škoti su u ovoj utakmici bili bez Nejtana Patersona, Stivena O'Donela, Džona Fleka, Čea Adamsa, Dejvida Maršala, Grenta Henlija i najboljeg strelca Džona Mekdžina, koji nisu putovali zbog bojazni da bi mogli biti zaraženi koronom, a u igru nije ulazio vezista Mančester junajteda Skot Mektomini, ali sve to nije sprečilo izabranike Stiva Klarka da odigraju u svom prepoznatljivom stilu - uporno i borbeno do kraja.

Loš prijem Depaja i pritisak na protivničke igrače omogućio je Stjuartu Armstrongu u 11. minutu da ukrade loptu, a ona je došla do štopera Džeka Hendrija koji je u maniru centarfora šutirao bez mnogo oklevanja sa nekih 18 metara i matirao Tima Krula.

Na 1:1 izjednačio je Depaj iz voleja posle povratne glavom Žoržinja Vajnalduma, Zatajila je odbrana Škotske, koja je ga je ostavila potpuno samog.

Usledio je potom period ravne linije, bez ikakvog uzbuđenja sve do 64. minuta, kada je kapiten Endi Robertson sa leve strane odlično pronašao rezervistu Kevina Nisbeta i omogućio 24-godišnjem napadaču Hibernijana da se upiše u strelce. Iznenađenje je, ipak, sprečio Depaj na već pomenuti način, ali i pored toga što nisu poraženi, Holanđani imaju dosta toga da poprave u svojoj igri. Poslednja proba pred EURO im je u subotu, protiv Gruzije, dok će Škoti istog dana igrati sa Luksemburgom.

Po viđenom ove srede, izabranici Stiva Klarka u kompletnom sastavu mogli bi da budu i te kako konkurentni Engleskoj, Hrvatskoj i Češkoj.

Holandija - Škotska 2:2 (1:1)

/Depaj 17, 89 - Hendri 11, Nisbet 64/

HOLANDIJA (4-3-2): Krul - Damfris, Timber, De Fraj, De Liht, Vajndal - De Run, Vajnaldum, De Jong - Veghorst, Depaj

ŠKOTSKA (4-3-3): Gordon - Tirni, Hendri, Kuper, Robertson - Armstrong, Mekgregor, Turnbul - Forest, Dajks, Kristi



tagovi

EURO 2020ŠkotskaHolandijaMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara