Kerem Akturkoglu (Reuters)
Kerem Akturkoglu (Reuters)

Derbi gaženje, Fener ne pamti kada ga je Galatasaraj ovako rasturio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 19:21

U strašnoj formi je tim Okana Buruka

Fenerbahče čeka titulu u Turskoj već devet godina a čini se da će proslaviti jubilej i da će ući i u desetu sezonu zaredom bez zvanja šampiona države.

Galatasaraj je u velikom derbiju i jednom od najbitnijih mečeva sezone savladao večitog rivala u gostima 3:0 i povećao prednost na prvom mestu na četiri boda razlike. Galata deluje nezaustavljivo u poslednje vreme. Osvojili su 25 od mogućih 27 bodova u poslednjih devet utakmica, a ovo im je bila sedma uzastopna pobeda u prvenstvu. Ne tako davno, u predvečerje Mundijala, Fener je imao tri boda više od Galate. Sada ima četiri manje...

Izabrane vesti

Današnji Interkontinentalni derbi bi vrlo lako mogao da bude prelomna tačka u šampionskoj trci ove sezone. Fener je propustio priliku da pobedom pred domaćim navijačima opet peuzme čelo tabele od najvećeg rivala. Naravno, četiri boda u Truskoj nisu nedostižna prednost ali deluje da Fener gubi dah sa Galatom.. Biće ovo ozbiljan mentali udarac za Fener. Koliko je ovo ubeldjiva pobeda, najbolje govori da Galata u Interkontinentalnom derbiju nije slavila sa tri gola razlike još od 2005. kada je u kupu tirjumfovala 5:1.

Iako je Fenerbahče najefikasniji tim lige, danas je potpuno zaustavljen. Okan Buruk je u prvom večitom derbiju na klupi Galate potpuno namdudrio i nadigrao iskusnog Žorža Žezusa na drugoj strani. Doduše, portugalskom stručnjaku je falio ponajbolji igrač Ener Valensija koji je povređen. Ali i sa Ekvadorcem u timu, teško da bi Fener uradio nešto više protiv zahuktalog rivala.

Okan je ostavio na klupi zvezde Maura Ikardija i Bafetembija Gomisa i ušao u derbi sa mladim Jilmazom u špicu i iskusnim Mertensom iza njega.

Sjajno su Lavovi otvorili meč, dva gola su im poništena na poečtku meča zbog osajda ali treći nije. Seržo Oliveira je posle pola sata igre majstorski uhvatio volej i pogodio dalji ugao iz teške pozicije za vođstvo gostriju. Zasluženo vođstvo Okanovog tima.

Krenuo je Fener na sve ili ništa u drugom poluvremenu i dobio ništa. U nekim situacijama je i iskusni Muslera na golu Galate sjajno intervenisao i spasao svoj tim. Bilo je očigledno da će se mreža zatresti negde jer se igralo otvoreno. Na žalost domaćih navijača, nije se zatresla Muslerina. Prvo je Kerem Akturkoglu pogodio kroz noge golmana Bajindira u 79. minutu na asistenciju rezerviste Ikardija, a onda je Argentinac i sam pronašao put do mreže u nadoknadi vremena i stavio tačku na ubedljiv trijumf Galatasaraja. 


TURSKA 1 – 18. KOLO

Subota

Hataj - Antalija 0:0

Bešiktaš - Kasimpaša 2:1 (2:0)

/Tosun 28, Veghorst 45+6 - Engin 69/

Nedelja

Karagumruk - Konja 3:3 (2:0)

/Ozdojev 7, Dijanj 33, Fre 88 - Dijuf 65, 70, 90+5/

Ankaragudžu - Kajseri 2:1 (1:1)

/Sou 38, Kilindž 63 - Kardozo 15/

Giresun - Umranije 0:1 (0:0)

/Mršić 83/

Fenerbahče - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Oliveira 32, Akturkoglu 78, Ikardi 90+11/

Ponedeljak

15.00: (2,10) Bašakšehir (3,45) Adana Demir (3,50)

18.00: (3,25) Alanja (3,45) Trabzon (2,20)

18.00: (2,80) Istanbul (3,35) Gazijantep (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Seržo OliveiraKerem Akturkoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara