Marko Nikolić (©Shutterstock)
Marko Nikolić (©Shutterstock)

Desetkovana Nikolićeva Lokomotiva udara na ranjeni Zenit

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.08.20. | 10:29

Bez povređenih Dmitrija Barinova i Alekseja Mirančuka, koji nastavlja karijeru u Atalanti, Moskovljani dočekuje šampiona iz Sankt Peterburga u derbiju šestog kola Premijer lige Rusije

Muke Marka Nikolića na početku sezone. Posle 11 utakmica bez poraza u Premijer ligi Rusije, Lokomotiva je nanizala dva neuspeha u prvenstvu. Sve je počelo po zlu u prvom poluvremenu gradskog derbija protiv Spartaka na Atkritije areni proteklog vikenda. Povredio se ključni fudbaler na sredini terena Dmitrij Barinov, a zatim i ubedljivo najbolji igrač Aleksej Mirančuk. Tako obezglavljeni Lokosi nisu imali šta da traže, poklekli su u nastavku utakmice protiv najpopularnijeg kluba u Rusiji, a onda u sredu šokirani na svom terenu od Ahmata iz Groznog (2:3).

Barinova čeka pauza od šest meseci posle teške povrede, dok je Aleksej Mirančuk protiv Spartaka odigrao poslednji meč za moskovske Železničare. Za 15.000.000 evra pojačaće četvrtfinalistu Lige šampiona, Atalantu iz Bergama. Na tom meču kobnom meču protiv gradskog rivala prošle nedelje povredio se i povratnik u tim posle pozajmice u španskoj Selti, Fjordor Smolov. Napadača Lokomotive nije bilo u timu na meču protiv ekipe iz Groznog. I vođa odbrane Vedran Ćorluka je povređen i najverovatnije neće igrati u današnjem meču (15.00) na RZD areni protiv Zenita.

Izabrane vesti

Ekipa iz Sankt Peterburga, takođe, dolazi ranjena u Moskvu. Posle četiri pobede na početku sezone svi su pomislili da će četa Sergeja Semaka da se prošeta šampionatom, ali ih je zaustavio Dinamo (0:1) u sredu i pokazao da je i vladar Rusije ranjiv. Gosti će na megdan vicešampionu oslabljeni neigranjen radilice na sredini terena, Venecuelanca Vilmara Bariosa. On je pocrveneo u duelu s Dinamom u petom kolu. Povredio se i Argentinac Sebastijan Driusi. Od ranije je van tima Andrej Lunev.

Ova dva tima odigrala su meč pre početka šampionata. Zenit je u Superkupu Rusije pobedio Lokomotivu u Moskvi sa 2:1 i tako je ruski gigant prigrlio i treći domaći trofej. Na startu šampionata najbolji pojedinac u redovima šampiona je Iranac Serdar Azmun, strelac četiri od 10 golova Zenita. Najveće pojačanje Železničara ovog leta, Gvinejac Fransao Kamano, igrao je u sredu protiv Ahmata prvi put od početka meča posle dolaska iz Bordoa. On bi trebalo da bude zadužen za golove, zajedno sa Portugalcem Ederom.

Prošle sezone u Premijer ligi Rusije bolja je bila Lokomotiva. U Moskvi je slavila sa 1:0, dok nije bilo golova u Sankt Peterburgu. Prethodne tri utakmice na svom terenu u Premijer ligi Rusije Železničari nisu poraženi od Zenita. Sve tri utakmice završene su tipom 0-2.

CSKA je dobro startovao šampionat sa dve pobede, ali je usledio pad Armejaca i sam bod u prethodna tri kola. Porazi od Zenita i Rubina i bod u Krasnodaru poljuljali su samopouzdanje izabranika trenera Viktora Gončarenka. Dobra vest za beloruskog trenera je da se od povrede oporavio mladi napadač Fjodor Čalov. On je igrao protekle nedelje u Krasnodaru. Spreman je i Hvart Nikola Vlašić, koji je takođe propustio početak sezone. I dalje je van tima iskusni Alan Džagoev. Moskovljani gostuju danas (17.00) sve boljem Ahmatu u Groznom. Armejcima prijaju utakmice sa timom iz Čečenije. Slavili su na pet poslednjih mečeva i to bez primljenog gola. Prošle sezone je bilo čak 4:0 za Moskovljane protiv tima za koji igra nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac.

Domaćin je takođe oslabljen povredama bitnih igrača. Na megdan CSKA trener Igor Šalimov će bez povređenih Venceulanca Vilkera Anhela i Rizvana Utsijeva, dok su zbog kartona van tima Marat Bistrov i Anton Švets.

Rubin je loše počeo sezonu, ali je tim iz Kazanja u naletu posle pobede u Moskvi protiv CSKA. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Đorđe Despotović zadužen je zasad za asistencije. On prošle nedelje u meču protiv Ufe prvi put igrao u startnoj postavi i bio igrač utakmice u pobedi od 3:0. Rubin dočekuje (17.00) Tambov, a možda je vreme za prvi gol u dresu novog kluba za povremenog reprezentativca Srbije. On je ovog leta stigao u Kazanj iz Orenburga.

Rostov stiže u Krasnodar posle dve vezane pobede. Zeleni mnogo bolje igraju na svom terenu. Za Krasnodar već dugo zbog povrede ne igra srpski reprezentativac Uroš Spajić.

RUSIJA 1 – 6. KOLO

Subota

Spartak Moskva - Arsenal Tula 2:1

/Sobolev 41, Žigo 45+4 - Hlusevič 36/

Himki - Rotor Volgograd 1:1 (0:1)

/Lomotivski 56 - Mulin 32/

Nedelja

13.00: (4,30) Ufa (3,15) Dinamo Moskva (2,00)

15.00: (4,40) Lokomotiva Moskva (3,50) Zenit (1,85)

17.00: (3,80) Ahmat Grozni (3,35) CSKA Moskva (2,05)

17.00: (1,70) Rubin Kazanj (3,50) Tambov (5,60)

19.00: (1,95) Krasnodar (3,45) Rostov (4,00)

19.00: (1,70) Soči (3,60) Ural (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zenit Sankt PeterburgCSKARusija 1RusijaPremijer liga RusijaMarko NikolićRubinAhmatLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara