Aleksej Mirančuk (©Reuters)
Aleksej Mirančuk (©Reuters)

Mirančuk u Atalanti za 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 17:58

Ruski reprezentativac pred selidbom u Bergamo

Zapanjio je selektor reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov rečima da njegov miljenik Aleksej Mirančuk pregovara sa Atalantom, a kada se tako nešto iznese u javnost, onda znate da je to praktično završen posao.

I nije pogrešio Čerčesov, jer Mirančuk je zaista na potpis do prelaska u Atalantu! Ruski ofanzivac iskoristiće predstojeću reprezentativnu pauzu da privede kraju razgovore sa Boginjom provincije, obavi sve potrebne preglede i dovrši transfer u redove simpatičnog kluba iz Bergama. Svakako Mirančuk ne bi bio dostupan Čerčesovu za meč protiv Srbije 3. septembra zbog povrede zadnje lože, ali ovako bar neće imati apsolutno nikakvu distrakciju na putu do potpisa.

Izabrane vesti

Italijanski novinar Niko Šira javlja da su pregovori u završnoj fazi i da će transfer biti završen na sumi od 15.000.000 evra. Za Mirančuka je spreman petogodišnji ugovor, a njegovim dolaskom Atalanta je praktično našla pokriće za Josipa Iličića koji se nedavno vratio u Bergamo pošto je neko vreme proveo u Sloveniji, gde se borio s depresijom. Što se Iličića tiče, on bi s treninzima mogao da počne krajem septembra, a cilj je da na terenu bude tokom novembra. Do tada bi Mirančuk mogao da zauzme njegovo mesto u startnoj postavi.

Mirančukovim odlaskom Marko Nikolić ostaje bez najvažnijeg igrača u sastavu moskovske Lokomotive, pošto je s početka sezone upravo ruski reprezentativac bio ta zvezda vodilja nekadašnjeg šampiona te zemlje i jako je dobro igrao kod bivšeg trenera Partizana. U prva četiri kola Mirančuk je imao dva gola i asistenciju. 



tagovi

Aleksej MirančukLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara