Bruno Petković (©AFP)
Bruno Petković (©AFP)

Desetkovani Dinamo bez stvorene šanse u Puli, ali ipak slavio! I to s penala u finišu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 22:42

Bruno Petković nije trebalo da igra, a onda je doneo pobedu šampionu Hrvatske

Fudbaleri zagrebačkog Dinama uspeli su da savladaju Istru kao gosti s minimalnih 1:0 i to posle dosta muke u potpuno čudnoj utakmici.

Trener Zoran Mamić je na teren poslao kombinovanu postavu, a prva ideja bila je da Bruno Petković uopšte ne igra kako bi bio spreman za susret protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, kako se kombinovani tim mnogo mučio sa Istrom, Mamić je bio prinuđen da na teren pošalje i svoju prvu zvezdu.

Izabrane vesti

Dinamo je na kraju odneo tri boda kući iako je od 57. minuta imao igrača manje. Naime, Lirim Kastrati je u finišu prvog i na startu drugog poluvremena zaradio po žuti karton zbog čega je morao ranije na tuširanje. Samo četiri minuta pošto je Kastrati isključen na teren je ušao Bruno Petković, posle čega je Dinamo trebalo malo da živne. Ali, nije stvorio nijednu izglednu priliku do 85. minuta. Istra je, s druge strane, dva puta pogađala okvir gola preko Gržana i Guzine, koji je posle odbitka s tri metra glavom promašio ceo gol i mreža Livakovića ostala je netaknuta.  

A onda je glavni sudija utakmice u samom finišu pokazao na belu tačku. Paez je potpuno bespotrebno povukao Petkovića za dres u kaznenom prostoru, a sudija je odmah pokazao na kreč. Najbolji igrač hrvatskog šampiona je preuzeo odgovornost i zatresao mrežu za minimalnu i konačnu pobedu. 

HRVATSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Lokomotiva Zagreb – Rijeka 1:0 (0:0)

/Halilović 53/

Istra – Dinamo Zagreb 0:1 (0:0)

/Petković 87 penal/ 

Subota

17.55: (2,45) Slaven Belupo (3,10) Gorica (2,85)

20.05: (2,55) Šibenik (3,05) Varaždin (2,75)

Nedelja

17.55: (2,40) Osijek (3,15) Hajduk (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno PetkovićIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara