Piter Olajinka (Reuters)
Piter Olajinka (Reuters)

Detalji Olajinkinog transfera: Plata 800.000 evra i “Mitrović” klauzula za odmah

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 09:00

Napadač Slavije može i ove zime da se priključi Crvenoj zvezdi

Kao što je Mozzart sport juče ekskluzivno najavio, Crvena zvezda je sinoć potvrdila kapitalno pojačanje. Ugovor sa srpskim šampionom je parafirao nigerijski napadač Piter Olajinka iz praške Slavije. Plan je da Nigerijac narednog leta zaduži opremu crveno-belih kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor sa Slavijom.

Podsetimo, ugovor je parafiran do leta 2026. godine uz opciju da se saradnja produži na još jednu sezonu. Prema saznanjima Mozzart sporta, Olajinka će na Marakani zarađivati 800.000 evra po sezoni plus bonuse koji će biti veliki, ali isključivo u zavisnosti od rezultata i individualnog učinka. Taj ugovor ga stavlja u red najplaćenijih igrača u timu, što i nije iznenađenje s obzirom na tržišnu vrednost.

Izabrane vesti

Klub sa Marakane je veliko pojačanje dogovorio u poslednjim danima prošle godine. Na vreme, jer je pitanje šta bi se desilo da Zvezda tada nije bila tako uporna i konkretna s obzirom da se potom pojavio interes ozbiljnih turskih klubova za Olajinku. Međutim, dogovor napravljen sa igračem i njegovim agentom Igorom Lambulićem je na kraju ispoštovan i stavljen na papir. 

Postoji čak i šansa da se Olajinka već ove zime pridruži Crvenoj zvezdi…

Prilikom pregovora su utanačeni svi detalji saradnje pa i opcija da se nigerijski napadač već u ovom prelaznom roku preseli na Marakanu ako za to bude bilo potrebe. U predugovoru potpisanom između dve strane postoji “Mitrović” klauzula.

Ako Crvena zvezda ove zime bude dobila ponudu za Stefana Mitrovića koja se ne odbija i mladi reprezentativac Srbije ode u neki drugi klub, automatski bi se aktivirao zimski Olajnikin transfer u Beograd. Crvena zvezda bi u tom slučaju platila simbolično obeštećenje Slaviji i odmah dobila krilnog napadača. Klub iz Praga se odavno pomirio sa gubitkom najboljeg igrača pa ne bi pravio problem da Olajinka ode već ove zime i da od njegovog transfera kapne i neko obeštećenje u klupsku kasu.

To je samo opcija, ne i očekivan scenario jer na Marakani ne planiraju da se ove zime rastaju sa Mitrovićem ali su za svaki slučaj vodili računa i o toj mogućnosti pa su pokrili poziciju u napadu u slučaju da momak rođen u Kruševcu ove zime napusti klub.

Šta god da bude, Zvezda je u dobroj poziciji i može da računa na Olajinku kada joj bude bio potreban. Realnija varijanta je ipak da Nigerijac dođe na leto kao kapitalac. S obzirom da crveno-beli suvereno gaze ka tituli prvaka Srbije što će značiti i direktan plasman u Ligu šampiona, klub neće biti u stisci sa vremenom i situaciji da panično juri letnja pojačanja. Olajinka će imati sasvim dovoljno vremena da se adaptira i uigra u novom timu kroz pripremni period, a onda i prvenstvene mečeve pre nego što krene elitno evropsko takmičenje.

Podsetimo, Olajinka je drugo najskuplje pojačanje u istoriji praške Slavije koja ga je pre četiri i po godine platila Gentu 3.200.000 evra. U češkom klubu je na 169 mečeva dao 43 gola i zabeležio 23 asistencije, postao reprezentativac Nigerije, a tržišna vrednost mu je skočila do cene od oko 6.000.000 evra. Želeli su ga letos Kopenhagen i Fenerbahče ali nije došlo do transfera. Odbio je produžetak saradnje u Pragu i Crvena zvezda ga je ugrabila pod vrlo povoljnim uslovima.


tagovi

Piter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara