Detalji Pičinijevog transfera u Zvezdu: Plata 600.000 evra, ugovor na dve i po godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 15:58

Italijan pristao na duplo manju zaradu nego na Mestalji

Saga oko novog desnog beka Crvene zvezde je konačno završena. Čeka se samo da predsednik Valensije potpiše još jedan papir, kako bi i zvanično Kristijano Pičini postao novi fudbaler crveno-belih.

Dugo je Crvena zvezda tražila pojačanje na desnom boku, pominjao se Sacko kao realna opcija. Međutim, na kraju je nekadašnji član Atalante isplivao kao najbolje moguće rešenje. Tim pre što je imao kratkoročan ugovor sa Valensijom.

Izabrane vesti

Kockice transfera skalapale su se poslednjih nekoliko dana. Iskusni desni bek je želeo da izboksuje najbolje uslove prilikom raskida saradnje sa Slepim Miševima. On je na Mestalji po sezoni zarađivao 1,2 miliona evra, i bilo mu je jasno da će morati da napravi određene finansijske ustupke.

Kako saznaje MOZZART Sport Kristijano Pičini će u Ljutice Bogdana biti jedan od najplaćenijih igrača. Ali zarađivaće duplo manje nego u Valensiji. Dakle, imaće godišnju platu od 600.000 evra neto, uz ozbiljne bonuse u slučaju timskih uspeha. On će potpisati ugovor sa crveno-belima do leta 2024. godine.

Bek rođen 1992. godine u aktuelnoj sezoni upisao je minute u osam zvaničnih duela, a u susretu sa Elčeom je nakon ulaska sa klupe golom režirao pobedu (2:1). Nedavcno je startovao u prvenstvenom duelu protiv Reala, koji su Madriđani dobili sa 4:1.

Pičini je stasao u Fjorentini, iz koje je išao na pozajmice u Karareze, Speciju, Livorno i Betis, a klub sa Benito Viljamarina ga je potom angažovao za 1.500.000 evra. Za dve sezone je sakupio 43 nastupa za klub iz Sevilje, a potom odlazi u Sporting za nešto manje od 3.000.000 evra. Sezona na Žoze Alvaladeu, u kojoj je sakupio 40 nastupa u svim takmičenjima bila mu je jedna od najboljih u karijeri, što pokazuje i debi za reprezentaciju Italije u decembru 2018. godine. Sve to je bilo dovoljno primamljivo za Valensiju, koja ga je u julu 2018. godine dovela iz Sportinga za obeštećenje od 8.000.000 evra.


tagovi

Kristijano Pičini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara