Vitinja (©wolves.co.uk)
Vitinja (©wolves.co.uk)

Deveti Portugalac u Vulvsima, 110 minuta u Portu i cena od 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 09:44

Radi posao Žorž Mendeš

Ne zna čovek šta da misli. Svi znamo da superagent Žorž Mendeš koristi Vulverhemtpon da sebi gurne novac u džepove. Ali sa druge strane moramo da priznamo da je istovremeno klub podigao do nivoa kome navijači nisu mogli ni da se nadaju do pre dve godine. Pa bolje da zaćutimo dok ne vidimo kako će i ovo da prođe. Jer Vitor Fererira je dobio veliku priliku da pokaže koliko za, pošto su ga Vulvsi doveli na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

Portugalski mediji tvrde da će za tu privilegiju, ako se popularni Vitinjo pokaže, Vulvsi morati da plate 20.000.000 evra. Što nije zanemarljiva suma kad znamo da je Vitinjo prošle sezone u prvenstvu Portugalije odigrao samo 110 minuta za prvi tim Porta.

Izabrane vesti

Međutim, navijači će da ćute, jer Mendeš je – iako on zvanično nema ništa s klubom – do sada maltene sve pogađao. Uostalom, Vitinjo je deveti Portugalac na stadionu Molino ako ne računamo Bruna Žordaa koji je na pozajmici u Famalikau. Od ranije su tu Pedro Neto, Ruben Neves, Danijel Podense, Rui Patrisio, Diogo Žota, Žoao Mutinjo i Ruben Vinagre, a ovog letaje pre Vitinja stigao i Fabio Silva, 18-godišnji napadač koji je Portu plaćen 40.000.000 evra!

Portugalski klub danas je pojasnio: 10.000.000 evra od te sume ide posrednicima. Konkretno, 7.000.000 u džep Mendeša, odnosno njegove Hestitufe agencije. Preostala 3.000.000 evra idu na račun agencije STV (Soccer Talents Vision). Radi posao Mendeš.

Što se tiče Vulvsa, da podsetimo da su pored Silve i Vitinja ovog leta u tim doveli i levog beka lionskog Olimpika Marsala. On je koštao svega 2.000.000 evra. Ali on nije igrač Žorža Mendeša.

Opet, doveo ih je do Premijer lige. I učinio evropskim timom. Pa kad je već tako, da ga pustimo da radi i zarađuje…


tagovi

Vitinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara