Digla se frka u Austriji zbog Cicana Stankovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 16:13

Salcburg stao u njegovu odbranu

Spisak austrijskog selektora Franka Fode od čak 43 imena za predstojeće mundijalske kvalifikacije, podigao je veliku prašinu u zemlji podno Alpa. Ne toliko zbog previše igrača koliko zbog jednog koji nedostaje. Cicana Stankovića.

Standardni čuvar mreže Red Bul Salcburga se nije našao na Fodinom spisku što je značilo da je sklonjen iz reprezentacije jer forma i konkurencija nikako ne mogu da budu izgovori za selektora. Nijedan od petorice pozvanih golmana nije Stankoviću ni blizu po kvalitetu. Prvi golman će verovatno biti neko iz trilinga Aleksander Šlager (LASK), Hajnc Lindner (Baszel) i Danijel Bahman (Votford). Preostala dvojica od petorice pozvanih golmana Jerg Zibenhandl (Šturm) i Pavao Pervan (Volfzburg) će verovatno biti precrtani kada Foda sutra skrati spisak na normalan broj.

Izabrane vesti

Cican Stanković je rođen u Bijeljini ali je odrastao i fudbalom počeo da se bavi fudbalom. U Red Bul Salcburgu je od 2015. a standardan na golu je već tri sezone. Za mladu reprezentaciju Austrije je debitovao 2014. godina, a za A selekciju 2019. i od tada upisao četiri nastupa. Interesantno je da je prvi put pozvan i zaigrao baš kod aktuelnog selektora Franka Fode, pa zbog toga čudi sadašnje izostavljanje...

„Bio sam deo austrijske reprezentacije dve i po godine i aposlutno ne mogu da razumem da sam sada sklonjen iz tima. Jako sam ljut jer sam uživao kao član reprezentacije. Bio sam standardan na golu Salcburga u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ne razumem. Ali odluka je takva i ostaje mi da je poštujem“, rekao je Cican Stanković za austrijske medije.

U Stankovićevu odbranu je stao i Salcburgov trener Džesi Marš.

Cican je najbolji golman u Austriji i zato mi je ova odluka nerazumljiva. U poslednje vreme je mnogo napredovao i što se tiče mentaliteta, prisutnosti u igri i igri nogama. On je jak momak i nije mu prvi put da mora da pregremi nešto teško. Ima našu potpunu podršku“, rekao je Marš.

 

 

 

 


tagovi

cican stankovicDžesi MaršRed Bul Salcburgreprezentacija Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara