Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijas igrač sezone u Premijer ligi, Gvardiola najbolji trener

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 12:44

Dvojac Sitija nagrađen individualnim priznanjima

Mančester Siti je povratak na tron prvenstva Engleske režirao u impresivnom stilu, a nova titula Građana nagrađena je i individualnim priznanjima, pa je Pep Gvardiola proglašen za trenera sezone, dok je nagrada za najboljeg igrača pripala Dubenu Dijasu.

Španski strateg Građane je u tek okončanoj sezoni vodio do nove šampionske krune i zahvaljujući tom uspehu stigao je do trećeg individualnog priznanja, nakon što je isto poneo u takmičarskim godinama 2017/18. i 2018/19.

Izabrane vesti

Gvardiola se trećom titulom trenera sezone izjednačio sa Arsenom Vengerom i Žozeom Murinjom, dok je rekorder po broju priznanja Aleks Ferguson koji je imenovan za najboljeg čak 11 puta.

Strateg Sitija do nagrade je stigao ispred Marsela Bjelse, Dejvida Moesa, Brendana Rodžersa i Ole Gunara Solskjera.

Premijernu sezonu u Mančester Sitiju, nakon šampionke krune, Ruben Dijas je ukrasio i individualnim priznanjem namenjenim najboljem igraču Premijer lige u sezoni 2020/21.

Portugalski štoper koji je u septembru 2020. godine stigao među Građane iz Benfike postao je stub odbrane tima Pepa Gvardiole i jedan od ključnih igrača na putu do treće titule u četiri sezone, te je zahvaljujući igrama u prethodnom periodu, glasovima 20 kapitena, trenera i publike, poneo priznanje igrača sezone.

Dijas je tek drugi Portugalac koji je poneo laskavo priznanje, nakon Krisrtijana Ronalda (2006/07 i 2007/08) i četvrti defanzivac, posle Nemanje Vidića, Vensana Kompanija i Virdžila van Dajka, a iza sebe je ostavio preostalih sedam nominovanih: Kevin de Brujne (Mančester Siti), Bruno Fernandes (Mančester Junajted), Hari Kejn (Totenhem), Mohamed Salah (Liverpul), Mejson Maunt (Čelsi), Džek Griliš (Aston Vila) i Tomaš Souček (Vest Hem).

Portugalac je na tronu nasledio saigrača Kevina de Brujnea, a učinak koji je ostvario tokom 38. kola na najbolji način je oslikan kroz brojke imajući u vidu da je Siti sa njim u timu siti 15 puta sačuvao mirnu mrežu, uz 23 pobede na 32 susreta.

Dijas je u Mančester stigao početkom sezone iz Benfike, a lisabonski orlovi inkasirali su tom prilikom 68.000.000 evra.



tagovi

Ruben Dijas

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara