Trener Dinama Sandro Švarc (©AFP)
Trener Dinama Sandro Švarc (©AFP)

Dinamo nastavlja poteru za Zenitom: Sa kreča do bitne pobede u Krasnodaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 15:19

Moskovljani na dva boda od lidera, pričaće se o odlučujućem penalu.

Fudbaleri moskovskog Dinama upisali su vrednu pobedu na gostovanju u Krasnodaru i nastavili da drže korak za Zenitom u šampionskoj trci. Četa nemačkog stratega Sandra Švarca dobila je podmlađenog, ali vrlo žilavog domaćina pogotkom Danila Fomina sa bele tačke u šestom minutu nadoknade - 1:0.

Dinamo drugi sa 46 bodova posle 23 odigrana susreta. Ima dva manje od vodećeg Zenita koji ima meč manje. CSKA je takođe u trci sa četiri boda manje od gradskog rivala, ali tek igra meč 23 kola. Biće zanimljivo do kraja sezone.

Izabrane vesti

Ostao je Švarc uz ekipu iako je dobio poziv nemačkih vlasti da se vrati u domovinu zbog invazije Rusije na Ukrajinu i sankcija koje su uvedene teritiorijalno najvećoj zemlji sveta. Odlučio je da istraje u poteri za vladarom ruskog fudbala u poslednjih nekoliko godina, a uspeo je i da zadrži strane fudbalere koji predstavljaju veliki kvalitet moskovske ekipe. Sa druge strane Krasnodar je mahom raspustio strance, dao šansu mladim igračima, ali uprkos tome se vrlo dobro snalazi. Još jednom ozbiljan i pedantan rad akademije daje rezultate u redovima Bikova.

Kako bilo, ušao je Dinamo svakako kao favorit u današnji duel i to na kraju opravdao. Nije bilo preterano lepo, atraktivno, a ni ubedljivo. Gol Fomina sa kreča ipak je bio dovoljan da se ostvari cilj.

Bio je gost daleko bolji rival u prvom poluvremenu, uputio sedam šuteva, dva u okvir, ali je poveo tek u šestom minutu nadoknade sa bele tačke. Biće ipak priče o penalu koji je dosuđen tek nakon intervencije iz VAR sobe.

Naime, Fedor Smolov je pao na ivici kaznenog prostora posle jednog duela sa protivničkim igračem i prva procena bila je da je to slobodan udarac za goste. Ipak, umešala se video tehnologija i odluka je promenjena - penal za Dinamo. Očigledno je da je iskusni napadač pao van kaznenog prostora, ali kontakt je sa njim defanzivac Krasnodara ostvario dok je bio u šesnaestercu. Izgleda da je to ubedilo sudiju i njegove kolege iz VAR sobe da se predomisle.

Fomin je stavio loptu na kreč, fantastično šutirao u gornji desni ugao, golman Krasnodara je bio nemoćan.

Opao je tempo u nastavku, Dinamo je prepustio loptu rivalu i strpljivo se branio. Oba tima su uputila po četiri šuta (dva u okvir), ali je domaćin imao čak 70 odsto vremena loptu u nogama i to nije iskoristio.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 23. KOLO

Petak

Rubin - Himki 2:3 (0:0)

/Onuga 56, Tihi 84ag - Glušakov 60, Kukarčuk 62, Volkov 90/

Subota

Arsenal Tula - Akhmat 0:0

Krila Sovjetov - Ufa 1:2 (0:1)

/Kostanca 68 - Zuhravalev 12, Agalarov 87/

Rostov - Nižnji Novgorod 1:2 (1:2)

/Šehtinin 25 - Enin 7, Stoski 45/

Lokomotiva - Spartak 1:0 (0:0)

/Isidor 85/

Nedelja

Krasnodar - Dinamo Moskva 0:1 (0:1)

/Fomin 45+6/

15.30: (1,42) CSKA M. (4,30) Ural (8,50)

18.00: (4,90) Soči (3,60) Zenit (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo MoskvaKrasnodarSandro Švarcruska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara