Zoran Mamić (©Reuters)
Zoran Mamić (©Reuters)

Dinamo rešio pitanje trenera za narednu sezonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.07.20. | 15:59

Zoran Mamić objedinio najvažnije funkcije na Maksimiru...

Zagrebački Dinamo rešio je pitanje trenera za narednu sezonu. Zoran Mamić, koji je nasledio posle samo sedam utakmica smenjenog Igora Jovićevića, trebalo je da vodi Modre do kraja sezone, međutim uprava kluba danas je donela odluku da brat sive eminencije hrvatskog fudbala - Zdravka Mamića, ostane klupi i tako objedini dve najvažnije pozicije u sportskom sektoru, pošto ostaje i sportski direktor.

Mamić je zagrebački klub vodio od 2013. do 2016. godine, a u karijeri je još radio u Al Nasru, Al Ainu i Al Hilalu. Sa Dinamom je igrao Ligu šampiona, Ligu Evrope i ostvario jednu od najvećih pobeda u novijoj istloriji kluba - protiv Arsenala.

Izabrane vesti

"Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor, najbolje poznaje sastav Dinama. To je osobito važno u svetlu činjenice da će odmah po završetku tekuće sezone biti započeta nova, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga", stoji u klupskom saopštenju.

"Mamić je u svom prošlom trenerskom mandatu dao priliku nizu mladih igrača poput Pjace, Olma, More, Sose, Benkovića, Brekala, Gojaka... Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem skladno svetskoj ekonomskoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa", zaključak je Dinamovog saopštenja.


tagovi

Dinamo ZagrebZoran Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara