Div sa Marakane štanca potpise: Iz Lila stiglo veliko pojačanje, vreme je za još jednu rehabilitaciju

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 16:23

Vezni red dobio ozbiljnu opciju

Južnoamerički i brazilski šampion Flamengo je danas potvrdio još jedno veliko pojačanje za novu sezonu. Na pozajmicu u trajanju od 18 meseci je iz Lila je stigao brazilski vezista Tijago Maja (22). Flamengo će u leto 2021. godine imati opciju da ga otkupi za 9.000.000 evra.

Maja je zadnji vezni sa zavidnom tehnikom i pas igrom, ali se u Lilu nije najbolje snašao. A očekivanja su bila velika... Klub sa severa Francuske ga je kupio pre dve i po godine od Santosa za čak 14.000.000 evra i on je treće najskuplje pojačanje u istoriji Lila. Pre dolaska u Lil je važio za jedan od najvećih talenata brazilskog fudbala, snimali su ga Mančester Junajted, PSŽ, Atletiko Madrid, Leverkuzen, Inter, Čelsi, Porto, Zenit je nudio 18.000.000 evra, a PSŽ bio nadomak transfera. Ipak, ugrabio ga je Lilov transfer genije Luiš Kampoš, poznat po sjajnom skautingu i osećaju za mlade igrače. Prve sezone je bio standardan, druge skoro standardan, ali je ove sezone pao u nemilost trenera Gatjea.

Izabrane vesti

Flamengo je osetio šansu i posle višenedeljnih pregovora uspeo da relaizuje transfer. Očekuje se da Maja na Marakani preporodi karijeru kao što je to bio slučaj sa Žersonom koji se nije snašao u Italiji, ali je proigrao po povratku u Flamengo i danas je opet reprezentativac koji vredi preko 30.000.000 evra.

Maja je ponikao u Santosu, ali je deklarisani navijač Flamenga od malih nogu i to nije krio čak ni kada je igrao za slavni klub iz Sao Paula. Kada ga je Fla pozvao ove zime, nije imao dilemu i po današnjem potpisu je rekao da je ostvario snove, ali i što je za njega mnogo važnije, snove svoga oca.

On je četvrto veliko pojačanje Flamenga ove zime. Prvi je kao slobodan igrač došao štoper Gustavo Enrike (26) iz Santosa. Potom je od moskovskog Spartaka pozajmljen krilni napadač Pedro Roša kojeg su Rusi pre dve i po godine doveli iz Gremiju za 12.000.000 evra. pre dva dana je promovisan i atraktivni krilni napadač Mišael (23) koji je kupljen od Gojasa za 7.500.000 evra. Sada je potpisao Maja, ali ni to nije kraj.

Najveće pojačanje će biti brazilski napadač Pedro iz Fiorentine. Pre nekoliko dana je stigao u Rio, prošao lekarske i čeka na potpis ugovora. Flamengo je dogovorio pozajmicu Pedra za 2.500.000 evra plus opciju da ga otkupi posle godinu dana za 15.000.000 evra.

Za kraj se očekuje vest koju navijači Flamenga nestrpljivo očekuju mesecima: Otkup Gabrijela Barbose ’Gabigola’ koji je blistao prethodne sezone na pozajmici iz Intera. Flamengo nudi 20.000.000 evra i 20 odsto od narednog transfera, igrač je odbio sve druge ponude i čeka zeleno svetlo Nerazura.

Flamengo je osim odlaska mlade zvezde Rejnijera u Real Madrid (nije bio standardan) za 30.000.000 evra zadržao ceo šampionski tim, a eventualno je moguće da klub napusti napadač Bruno Enrike koji je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara