Đenova “troši Pjonteka“ – četiri potpisa u dva dana! Betis uzvraća – partnerski sa Barsom, špic stiže iz Atletika ili Bajera

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 15:56

Opcije su Kalinić i Alario

Dočekao je Enriko Preziosi kapitalca kada je Kšištofa Pjonteka poslao u Milan za 35.000.000 evra, dočekali i su navijači da se gazda otvori. U samo dva dana Đenova je dovela četvoricu napadača i sada vruću transfer lopticu prebacila u dvorište Betisa.

Đenova je naime uzela 19-godišnjeg vezistu mađarskog MTK Andraša Šafara (1.000.000 evra), zatim golmana Šapekoensea Žandreja (2.400.000), Juventusovog fudbalera sredine terena Stefana Sturara (pozajmica za 1.500.000 evra i pravo otkupa za oko 15.000.000) i što je najbitnije – Antonija Sanabriju, Betisovog špica, nekada jednog od najtalentovanijih igrača Barselonija La Masije, koji stiže kao direktna zamena za Pjonteka.

Izabrane vesti

Sanabrija, koji je u Italiji prethodno igrao i za Sasuolo i za Romu, ali se baš nije proslavio, takođe stiže na pozajmicu sa pravom otkupa za 20.000.000 evra. U Betisu su očigledno uvereni da će Grifoni iskoristiti tu pozajmicu, pa su već krenuli da troše novac koji može, ali i ne mora da im legne.

Prvo je doveden 20-godišnji desni bek Atletiko Mineira Emerson i to na poslednjih sezona veoma neuobičajen način. Emersona je naime otkupila Barselona izdvojivši 12.000.000 evra, ali će joj polovinu te sume – dakle 6.000.000 – Betis vratiti u tri rate. Oba kluba tako će dobiti 50 odsto fudbalerovog ugovora s tim da će se Emerson, po okončanju južnoameričkog U20 šampionata prvo staviti na raspolaganje Betisu i to na period od najmanje dve i po sezone. Juna 2021. Barselona će steći mogućnost da ga otkupi za 6.000.000 evra, možda čak i više ako mu cena naraste na “Benito Viljamarin“ stadionu. U suprotnom ostaje u Betisu,  Verdiblankosi će odlučiti da li će da za 6.000.000 otkupe i preostalih 50 odsto ugovora ili će samo zadržati polovinu koju već imaju. Svakako će se i jedni i drugi bar donekle naplatiti kad igrač negde ode.

Sad još fali samo napadač, a pravi napadač košta. Betisov prvi pik je Lukas Alario iz Bajera iz Leverkuzena, ali je problem što Španci nude pozajmicu sa pravom otkupa za 25.000.000 evra, dok Nemci traže obavezu, jer se plaše da Verdiblankosi na kraju neće imati novca da ga otkupe. Sada ga zaista i nemaju, imali bi samo pod uslovom da se domognu Lige šampiona recimo ili prodaju još nekog ili legnu te pare od Sanabrije.

Druga opcija je Nikola Kalinić, koga Dijego Simeone svakako želi da se reši kako bi doveo Alvara Moratu. S tim da se do sada uglavnom pisalo o Monaku kao novom Kalinićevom klubu, ali to nikako da se dogodi, iako se čeka tokom celog januara. Sad se već polako sumnja u Monakovu želju.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Zimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara