Seviljino slavlje (©AFP)
Seviljino slavlje (©AFP)

Đoan Đordan kao katanom i prvenac Rakitića! Sevilja krenula pobedom u derbiju Andaluzije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 20:37

I to posle preokreta

Nisu prodavali na kilo kao nekad, pride su doveli nekoliko interesantnih igrača i navijači posle ohrabrujućeg izdanja u porazu od Bajerna u borbi za evropski Superkup s puno optimizma dočekuju novu prvenstvenu sezonu. A na njenom početku mučenje koje je ipak nagrađeno preokretom na gostovanju kod Kadiza za pobedu Sevilje od 3:1 u trećem kolu Primere.

Kasni početak ligaške sezone kao da je po automatizmu za posledicu imao i kasno paljenje u prvom meču ekipe Đulena Lopetegija u Primeri. Horhe Pombo je centrirao sa levog krila, Alvaro Negredo iskusno spustio loptu do Salvija, a ovaj je šansu ugrabio oberučke i Kadiz je poručio slavnijoj komšinici da ga ne zanima to visoko društvo u kome se ona kretala poslednjih godina.

Izabrane vesti

Istina je međutim da je to druženje sa najvećima učinilo Sevilju prilično školovanim sastavom. Nema tu panike ni kad ne ide prema predviđanjima. Ima samo plana koji se sprovodi u delo sa manje ili više uspeha. Nije bilo lako na stadionu “Ramon de Karanca“, ali je na kraju upalilo.

U 65. minutu je Hezus Navas podsetio javnostkoliko je nezgodan za čuvanje, pomerio kičmu nesrećnom Alfonsu Espinju i gađao u trepavicu Luka de Jonga koji je izjednačio rezultat na 1:1.

Dugo je Kadiz odolevao posle tog Seviljinog izjednačenja, ali je ovde razlika u kvalitetu prosto bila prevelika za bilo kakvo iznenađenje. Jeste malo nedostajalo, međutim, na kraju je moralo da se desi. Jer svaka od Seviljinih izmena bez sumnje bi igrala u prvom timu Kadiza. Sa klupe je na teren ušao i De Jong uostalom, sa klupe su ušli i Đoan Đordan i Munir El Hadadi, koji su na kraju okrenuli meč.

Savršena lopta je to bila Đordana. Kao mačem je isekao odbranu Kadiza. Muniru je ostao lakši deo posla. A nama ostalima je ostalo da se divimo Đordanovoj asistenciji.

Tim drugim golom uspeli su gosti da slome duh rivala, pa je na kraju pao i treći gol. Ovog puta Munir u ulozi asistenta, povratnički prvenac u dresu Sevilje postigao je Ivan Rakitić, bez sumnje najzvučnije pojačanje Sevilje ovog leta.

Barsa i Real izgledaju za nijansu slabiji nego lane. Atletiko značajno bolji, Sevilja takođe. Znači li to da ćemo ove sezone zaista imati pravu šampionsku trku?

PRIMERA – 3. KOLO

Subota

Alaves - Hetafe 0:0

Valensija - Ueska 1:1 (1:0)

/Vas 38 - Siovas 63/

Elče - Sosijedad 0:3 (0:0)

/Portu 55, Januzaj 77pen, Lopez 90+4/

Betis - Real Madrid 2:3 (2:1)

/Mandi 35, Karvaljo 37 - Valverde 14, Emerson 48ag, Ramos 82pen/

Nedelja

Osasuna – Levante 1:3 (1:1)

/Roberto Tores 38 – Melero 41, Marti 77, Morales 81/

Eibar – Bilbao 1:2 (1:1)

/Kike 48 – Unaj Lopez 40, 87/

Atletiko Madrid – Granada 6:1 (1:0)

/Kosta 9, Korea 47, Feliks 65, Ljorente 72, Suarez 86, 93 – Molina 87/

Kadiz – Sevilja 1:3 (0:0)

/Sančez 48 – De Jong 65, El Hadadi 90, Rakitić 94/

Valjadolid – Selta 1:1 (0:1)

/Gvardiola 66pen – Aspas 44/

21.00: (1,55) Barselona (4,20) Viljareal (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KadizMunir El HadadiĐoan ĐordanIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara