Do juče predmet podsmeha, od danas u najvećem klubu sveta: Real dobio Kepu na godinu dana za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 11:44

Čelsi kreće u potragu za novim golmanom

Nepunih pet dana bilo je potrebno Realu da reši pitanje golmana za tekuću sezonu. Tibo Kurtoa teško se povredio tokom treninga, za njega je sezona praktično završena, tako da su Madriđani iz Čelsija doveli zamenu u vidu Kepe Arizabalage (28).

Španac je neko vreme bio na radaru Bajerna iz Minhena, govorkalo se kako bi mogao u Minhen, da 'zapuši' rupu dok se Manuel Nojer ne oporavi u potpunosti (Jan Zomer je otišao u Inter), međutim kada je stigao poziv sa Santijago Bernabeua dileme nije bilo.

Izabrane vesti

Pravac - Madrid!

Kako je najavljivano prethodnih dana, Kepa dolazi na jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa. Real će preuzeti njegovu kompletnu platu od Plavaca (oko 9.000.000 evra) i na ime obeštećenja za tih godinu dana platiti dodatnih 1.000.000 evra.

O liku i delu Kepe Arizabalage zna se manje-više sve. Iako je došao za neverovatnih 80.000.000 evra iz Atletik Bilbaa (i dalje je rekorder među golmanima), u Engleskoj je uglavnom bio predmet podsmeha zbog brojnih kikseva. A ostaće upamćen i trenutak kada je Mauricio Sari želeo da ga izvede iz igre, ali je Španac odbio da izađe.

Ovaj transfer znači da će Čelsi morati u potragu za još jednim čuvarom mreže, pošto Robert Sančez sada nema adekvatnu konkurenciju.

Real je dovođenjem Kepe rešio samo polovinu svojih problema što su ih zadesili ovih dana. Podsetimo, zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata duži period moraće da odsustvuje i štoper Eder Militao.

Za sada nema naznaka po koga bi Madriđani mogli da krenu...



tagovi

Kepa ArizabalagaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara