(Star sport)
(Star sport)

Dobro nije, ali bilo je i mnogo gore... Mladi Englezi i u Bačkoj Topoli demonstrirali klasu nad Orlićima

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 18:56

Mlada reprezentacija Srbije poražena vršnjaka sa Ostrva- 0:3.

Dobro je, bilo je i gore, jedino je što se može reći nakon najnovijeg izdanja mlade reprezentacije Srbije u duelu sa Engleskom. Nova fudbalska lekcija stigla je Orlićima sa Ostrva, Mladi lavovi su u Bačkoj Topoli bili bolji rival i odneli apsolutno zasluženo tri boda. Ovim porazom izabranici Ljubnka Drulovića dodatno su se udaljili od Evropskog prvenstva koje se igra u Slovačkoj 2025. godine.

Ukrajina je na plus šest, a Englezi su na tri boda. Ipak, pošto je odlazak na EP zagarantovan samo prvoplasiranom timu u grupi, mladoj reprezentaciji Srbije predstoji teška borba. Za razliku od debakla na Ostrvu, danas je viđen manje ubedljiv poraz- 0:3.

Izabrane vesti

Razlika u klasi je bila očigledna. Englezi su bili „lakši“ sa loptom, kombinovali su kroz sredinu, po boku, lopta im se lepila za nogu, a Noni Madueke je opet bio nezaustavljiv i nedostižan za defanzivce Srbije. Visoko su štajali štoperi gostujućeg tima, dok su bekovi takođe imali luksuz da se podignu i napadaju kao krila. Sa petoricom igrača iz Premijer lige u startnoj postavi bilo je jasno ko je favorit, što se i videlo na terenu. Mučili su se Orlići, retko uspevali da stignu pred gol Džejmsa Traforda, i kada je lopta bila u posedu ekipe Srbije, vrlo često je u kratkom periodu završavala u nogama protivnika.

Za razliku od duela u Notingemu odmah je krenulo loše po Orliće, već posle pet minuta je Engleska stekla prednost pogotkom Mekatija. Imao je malo i sreće fudbaler Šefild Junajteda, jer je lopta na putu ka mreži Veljka Ilića zakačila jednog od defanzivaca Srbije. I tu Mladi lavovi nisu stali, lopta je konstantno bila u njihovom posedu, dok se domaći tim mučio i nije uspevao da uspostavi bilo kakvu igru. Vrlo brzo su mogli Englezi i da dupliraju prednost, glavom je loptu okrznuo Lijam Delap, a ona je otišla za malo pored gola.

Isti fudbaler je ponovo bio strelac u 19. minutu. Džejms Mekati je odapeo levom nogom i još jednim udarcem iz centralne zone terena pogodio mrežu Orlića. Prvu šansu za Srbiju imao je Ratkov, ali nije uspeo da iskoristi komešanje u odbrani Engleza, pa je njegov udarac iz blizine blokiran. Spustili su gosti gas, očigledno zadovoljni prednošću, mada ni to nije značilo da će Srbija imati prostora da napadne ili pokuša da ugrozi gol nezaposlenog Džejmsa Traforda. Tek udarac Lijama Delapa pred kraj poluvremena je razbudio publiku, koja je do tada videla malo prilika ali i dominaciju Mladih lavova.

I treći pogodak Engleza je stigao sa iste lokacije. Ponovo su Orlići ostavili slobodan prostor ispred svog kaznenog prostora, odakle je precizan bio prvotimac Liverpula, Harvi Eliot. Odmah nakon toga, najbolju priliku za Srbiju je propustio Mihajlo Ilić. Ispratio je Partizanov defanzivac odlično loptu po zemlji i šutirao pored gola.

Preslikan scenario je viđen do kraja, držali su loptu gosti u svom posedu, a Srbija je jedva uspevala da uputi udarac. Nikola Petković je pokušao i bio neprecizan. Stativa je spasila Veljka Ilića i bila prepreka rezervisti Džeju Stensfildu, pa je srećom po Srbiju nakon još jedne prilike Engleza rezultat ostao nepromenjen. Isti igrač je propustio novu šansu za goste, te srećom po Orliće danas nije bio dan za centarfora Birmingem Sitija. Odličnu partiju nije uspeo da kruniše ni Noni Madueke, koji je na isteku nadoknade vremena pokušao da savlada Veljka Ilića.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, 4. KOLO, GRUPA F

SRBIJA - ENGLESKA 0:3 (0:2)

/Mekati 5, 19, Eliot 55/

Stadion: TSC arena u Bačkoj Topoli. Gledalaca: 1.000. Sudija: Peter Kjersgard (Danska)

Žuti karton: Delap (Engleska)

Srbija (3-5-2): V. Ilić – Đorđević, M. Ilić, Leković – Lazić, Stanković (od 58. Stevanović), Matić (od 58. Kabić), Petković (od 78. Petrović), Mitrović – Lučić (od 84. Luković), Ratkov (od 84. Baždar)

Engleska (4-3-3): Traford – Livramento, Harvud-Belis, Brantvajt (od 82. Kvansah), Hamfris (od 82. Vilson-Esbrand) – Mekati (od 74. Morton), Hekni, Eliot – Madueke, Delap (od 67. Stensfild), Filodžin (od 67. Bajno-Gitens)



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeLjubinko Drulovićmlada reprezentacija engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara