Loi Dioni (©Reuters)
Loi Dioni (©Reuters)

DOGOVORENO: Zvezda dovela Dionija na pozajmicu! Otkupna klauzula 1.200.000 evra, plata pola miliona

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 11:47

Uskoro i zvanična potvrda

Zvezdina potraga za novim napadačem je završena! Francuski špic Loi Dioni igraće u narednoj sezoni za srpskog šampiona kao pozajmljeni fudbaler Anžea, saznaje Mozzart Sport.

Nema još zvanične potvrde, ali čelnici srpskog šamiona dogovorili su sve uslove saradnje sa francuskim klubom. Snažni napadač preseliće se na Marakanu na jednogodišnju pozajmicu, a u ugovor je ubačena opcija o otkupu. Ukoliko crveno-beli budu želeli da otkupe Dionija moraće Anžeu da plate 1.200.000 evra u tri rate.

Izabrane vesti

Takođe, i nekadašnji član Sent Etjena je dogovorio lične uslove sa Crvenom zvezdom. On će u Ljutice Bogdana za godinu dana zaraditi 500.000 evra.

Reč je 28-godišnjaku koji je takmičarske 2016/17 eksplodirao u dresu Dižona (11 golova, devet asistencija), te prešao u Sent Etjen za 10.000.000 evra. Međutim u redovima Zelenih nije ponovio izdanja iz Dižona, prošlog leta pojačao je Anže i na 35 prvenstvenih mečeva postigao pet i namestio dva gola. Celokupan staž fudbalera koji je u Ligi 1 broji 129 mečeva, 23 pogotka i 13 asistencija.

Kada je bilo izvesno da Molde neće putiti Ohija u ekspresnom roku na Marakanu, Crvena zvezda se okrenula Dioniju, kao i Amerikancu srpskih korena iz Frozinonea Andriji Novakoviću. Međutim, član Serije B je tražio milionsku svotu za obeštećenje, pa je Dioni dobio prednost. Prema pojedinim informacijama snažni napadač, od koga na Marakani očekuju da podigne lestvicu i bude bolji od Falčinelije, trebalo bi početkom sedmice da se pridruži novim klupskim drugovima. Možda i dobije šansu na generalnoj probi protiv Šturma.



tagovi

FK Crvena zvezdaLois Dioni

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara