Nejtan Ake (©ManCity)
Nejtan Ake (©ManCity)

Dok čeka Gvardiola, Siti blindirao univerzalca bez kojeg "ne može da igra dobro"

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 11:01

Nejtan Ake za odlične igre u prošloj sezoni nagrađen novim ugovorom

Čekaju na Etihadu Joška Gvardiola, ali dok Lajpcig ne pristane da im proda hrvatskog defanzivca, u Mančester Sitiju rade na tome da sačuvaju one koje već imaju u svojim redovima, a na koje Pep Gvardiola računa. Toj grupi pripada i Nejtan Ake, koji je ove subote potpisao novi ugovor sa šampionom Engleske do leta 2027. godine.

Holandski univerzalac bio je jedan od najdragocenijih igrača Pepa Gvardiole u prethodnoj sezoni. Iako u klubu od 2020. godine, Ake je prošle sezone bio “otkriće“ u plavom delu Mančestera, novi izum iz radione španskog stručnjaka.

Izabrane vesti

Odigrao je 43 utakmice u svim takmičenjima, među defanzivcima manje jedino od novajlije Manuela Akandžija, od kojih dvocifren broj na poziciji levog beka, koja je već godinama unazad deficitarna u Sitiju, i dao ogroman doprinos osvajanju triplete. Toliki da je krajem januara ove godine Gvardiola izjavio kako Siti "bez Akea trenutno ne može da igra dobro".

"Kakvu sezonu igre... Kontrolisao je jednog od najtežih rivala u Premijer ligi – Bukajo Saka u ovom trenutku igra neverovatno. Vrlo je dobar (Ake) u duelima u šesnaestercu, dna prekidima, dok brani dalju stativu. Izuzetno drag momak. Prošle sezone, kada nije igrao, nijednom se nije požalio", izjavio je Gvardiola posle utakmice sa Arsenalom početkom 2023. posle pobede nad Arsenalom u FA Kupu.

Zbog svega pomenutog Ake je nagrađen novim ugovorom, koji sa sobom donosi i veću platu, pa će umesto dosadašnjih 130.000 funti nedeljno, 28-godišnji štoper (ili levi bek?) zarađivati nešto više od 160.000.

"Ovo je najbolji klub na svetu, nemam nikakvu sumnju u to. Biti igrač Mančester Sitija čini me neverovatno ponosnim svakog dana. To je klub u kojem se očekuje savršenost u svakoj oblasti, što ga čini savršenim okruženjem za napredak. To me pokreće i čini me boljim. Pep je najbolji trener na svetu, genije koji je učinio da igru vidim drugačije, tako da je privilegija to što ću moći duže vreme da radim sa njim", izjavio je Ake.

Novi ugovor evropski šampion je ponudio Riku Luisu i Kajlu Vokeru, a ideja čelnih ljudi na Etihadu je da isti korak preduzmu i po pitanju ostanka Bernarda Silve.


tagovi

Nejtan AkeMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara