Dok čeka novog šefa, Union Berlin ispisao istoriju - prva žena trener u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 13:48

Navodno, prvi kandidat za naslednika Ursa Fišera je Oliver Glazner

U Kepeniku su raspisali konkurs za novog trenera. Urs Fišer nije uspeo da zaustavi strmoglavi pad kluba u čiji je neverovatan uspon od druge lige do Lige šampiona uložio više od pet godina, pa je uprava morala da reaguje. Nakon što je doživljen i deveti uzastopni poraz u Bundesligi, Švajacarac je morao da napusti Kući starog šumara.

Prvo zvučno ime koje se pominje kao potencijalni naslednik objavio je jutros Bild. Navodno, radi se o Oliveru Glazneru, osvajaču DFB kupa i Lige Evrope sa Ajntrahtom iz Frankfurta u prethodne dve godine.

Izabrane vesti

Austrijanac je na kraju prošle sezone napustio Frankfurt i još je bez angažmana. Njegova želja bila je Premijer liga, međutim ozbiljne pregovore vodio je samo sa Lionom otkako je bez posla. Union bi mogao da bude ozbiljan izazov za njega, imajući u vidu da ekipu očekuje žestoka borba za opstanak do kraja prvenstva, a možda i nastavak evropskog puta u Ligi Evrope, pošto su Berlinci eliminisani iz Lige šampiona.

Očekuje se da konačna odluka oko novog trenera padne tokom ove reprezentativne pauze. Do tada, ekipu će voditi trener mladog tima Marko Grote.

Zanimljiv je podatak da je Grote ispisao istoriju Bundesligi, jer je za prvog pomoćnika uzeo gospođicu Mari Luizu Etu (32). Ona je tako postala prva žena trener u elitnom rangu nemačkog fudbala.

Grote i Eta sarađivali su i u mladom timu Uniona, tako da ovo nije veliko iznenađenje.


tagovi

Urs FišerOliver Glazner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara