Doktor Alegri perfektnim izmenama probio ruski front! Malme je zalutao

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 22:53

Čelsi bio nemilosrdan prema šampionu Švedske – 4:0

I opet se to desilo. Patio je Juventus u Sankt Peterburgu, udarao glavom o zid, nije imao rešenje za disciplinovanu odbranu Zenita. Ali ne bi to bio Juventuss, niti bi Masimilijano Alegri bio jedan od najboljih svetskih taktičara, da je duel sa Zenitom završen bez golova. Čekali su Torinezi i dočekali svoj trenutak u 86. minutu kada je De Šiljo centrirao, a Kuluševski trznuo glavom i pogodio dalji ugao.

Radost igrača Juventusa najbolje je oslikala koliko tri boda iz Rusije znače italijanskom velikanu i koliko zapravo možda nisu zaslužili da dođu do celog plena – 0:1. Znao je Zenit kako da umrtvi ekipu iz Torina, koja pre pogotka Kuluševskog ništa značajno nije napravila. Čak je Klaudinjo imao zicer na početku drugog poluvremena, ali je Ščešni bravurozno reagovao.

Izabrane vesti

Juventus je bio inferioran u prvom poluvremenu. Nisu gosti uputili udarac u okvir Zenitovog gola, niti su imali rešenje da probiju ruski zid. Međutim, pokazao je Masimilijano Alegri prefinjen osećaj za promenu ritma, kada je u 59. minutu ubacio Kvadrada i Kuluševskog. Bio je to pogodak u centar mete iskusnog stručnjaka. Vredan tri boda i maksimalnog učinka posle tri kola.

Čelsi je bio nemilosrdan prema šampionu Švedske. Bio je Malme hit letošnjih kvaliifikacija kada se preko Rendžersa i Ludogoreca domogao Lige šampiona. Ali ekipa Jan Dal Tomasona na teži način je spoznala i tamnu stranu učešća u elitnom klupskom takmičenju. Surovo je to reći, ali je jasno da je Malme zalutao u ovogodišnju Ligu šampiona, i da će ekipa Veljka Birmančevića u nastavku takmičenja jedino imati zadatak da postigne bar jedan gol. Večeras u Londonu su bili daleko od tog ostvarenja, obzirom da za 90 minuta fudbala nisu ugrozili Eduarda Mendija.

Čelsi je bio besprekoran i surov. Nije želeo da stane, niti je pokazao empatiju prema nedoraslom rivalu. Na kraju je bilo 4:0, a moglo je i više. Iako je tim Tomasa Tuhela pokazao širok spektar ofanzivnih kvaliteta, publika na Stamford Bridžu dobar deo meča je bila zabrinuta. Razlog je Romelu Lukaku. Prilikom akcije u 21. minutu, nekadašnji napadač Intera se našao u sendviču štopera Malmea. Nezgodno je pao i povredio članak. Bio je to penal koji je Žoržinjo pretvorio u pogodak. Međutim, samo dva minuta kasnije Lukaku je prepustio mesto Havercu, i ostavio brige i probleme stručnom štabu i navijačima Čelsija.

Čelsi je od starta saterao Malme na poslednju trećinu terena, ne dozvolivši Šveđanima ni da maštaju o potencijalnom iznenađenju. Već u devetom minutu Plavci su skršili otpor nedoraslog rivala, pošto je Tijago Silva centrirao, a Kristensen otvorio nogu kao napadač svetske klase.

Nije stajao Čelsi u prvom poluvremenu. Imao je domaćin čak 12 šuteva ka golu Malmea. Žoržinjo je na opisan način udvostručio prednost rivala, a razliku u klasi dva tima najbolje je ilustrovala akcija sa početka drugog poluvremena.

Videla se razlika u brzini i snazi. Posle jedne od retkih akcija Malmea, Odoi je oduzeo loptu, pretrčao pola terena i kao na tacni poslužio Haverca za ubedljivih 3:0. Teško je bilo igračima Malmea da dišu u Londonu u tim trenucima. Bili su podvrgnuti velikom mučenju koje je završeno još jednim pogotkom Žoržinja iz penala (prethodno je oboren Ridiger).


GRUPA H

Čelsi - Malme 4:0 (2:0)

/Kristensen 9, Žoržinjo 21 i 57 penali, Haverc 52/

Zenit - Juventus 0:1 (0:0)

/Kuloševski 86/

GRUPA G

Salcburg - Volfzburg 3:1 (1:1)

/Adejemi 3, Okafor 65, 77 – Nmeča 15/

Lil - Sevilja 0:0



tagovi

Masimilijano AlegriŽoržinjoDejan Kuluševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara