Delegacija FSS (©FSS)
Delegacija FSS (©FSS)

Donacije FSS za 45 klubova s teritorije Kragujevca

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 14:01

Pomoć uručio potpredsednik Fudbalskog saveza Branislav Nedimović

Sve skupa 2.000 klubova do sada, a danas i 45 onih sa teritorija Kragujevca. Fudbalski savez Srbije nastavio je kampanju pomoći klubovima akcijom na stadionu “Čika Dača”.

Pomoć je klubovima uručio potpredsednik FSS Branislav Nedimović u prisustvu generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, prvog čovek FSRZS Nebojše Živanovića, predsednika FS Kragujevca Slavka Petrovića

Izabrane vesti

Želeo bih najpre da se zahvalim delegaciji Fudbalskog saveza Srbije, potpredsedniku Branislavu Nedimoviću i generalnom sektretaru Jovanu Šurbatoviću što su nam učinili čast da nas danas posete i uruče ovu vrednu donaciju. Fudbalski savez je ovim činom pokazao da ne razdvaja male i velike klubova, da ne razdvaja amaterski i profesionalni fudbal. Zbog svega navedenog naša velika zahvalnost”, rekao je Slavko Perović, predsednik FS Kragujevca.

Nedimović je najavio da će akcija biti nastavljena i u narednom period. I ne samo nastavljena, već i proširena.

Nama je cilj da dođemo do svakog sela, svakog zaseoka gde se igra fudbal i pomognemo koliko god je to moguće. Sada se ovo odnosi na sportsku opremu, lopte, dresove… A,  pravimo plan koji podrazumeva i infrastrukturnu pomoć. Želimo da napravimo korak dalje u ovoj akciji. Jednostvano, dok se igra fudbal u malim sredinama, fudbal će da živi. Važni su i Zvezda i Partizan i Radnički… Ali, dok se igra u malim sredinama, znači da smo živi, da je fudbal živ”.

Nedimović je takođe najavio skori početak realizacije izgradnje novog stadiona u Kragujevcu.

Verujte, posle realizacije takvih projekata, ništa više neće biti isto. Radi se o projektima, stadionima koji će biti na ponos svakog građanina Srbije, gradova u kojima stadioni niču. Do tada, molio bih ljude iz Radničkog za malo strpljenja, da svoje utakmice klub igra negde u blizini Kragujevca, nadam se sa mnogo uspeha i kao član Super lige”.

Opremu su dobili sledeći klubovi: Radnički 1923, Budućnost (Resnik), Korićani, Srbija (Ilićevo), Sloboda (Grbice), Maršić, Slavija, Šumadija 1934, Kolonija, Zastava 1973, Kutlovo, Jedinstvo (Petrovac), Sloga 1934 (Desimirovac), Bratstvo 1975 (Erdeč), Košutnjak, Divostin, Stanovo 1941, Jadran, Žeželj (Donja Sabanta), Ćava, Mladost (Pajazitovo), 21. Oktobar, Šumadibac (Veliko Krčmare), Kragujevac, Hajduk Jovanovac, Azbest 1927 (Stragari), Borac (Drenovac), Vodojaća (Grošnica), Bagremar, Seljak (Cvetojevac), Dobrača, Kremenac (Rogojevac), Bukorovac, Arsenal 1930, Napredak Mainić (Opornica), Borba, Šumadija (Čumić), Apolon 4, Borac 1935 (Maršić), ŽFK Radnički 1923, ŽFK Una Fortuna 04 (Lužnice), KMF Ekonomac, KMF Kragujevac Vild Bors.



tagovi

FSSBranislav Nedimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara