"S prvog memorijala Takijevi dani"
"S prvog memorijala Takijevi dani"

Dorćol postaje srpski centar malog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.18. | 08:05

Memorijalni turnir „Takijevi dani“ izazvao brojne pohvale, a organizatori najavljuju još bolje izdanje u 2018. godini

S prvog memorijala Takijevi dani

Nedavno završena 2017. godina donela nam je, kada je mali fudbal u pitanju, nešto što je nedostajalo ne samo Beogradu, već i Srbiji - odličan turnir u ovom sportu koji je privukao brojne asove - ne samo one koji aktivno igraju futsal, već i bivše vrhunske fudbalere, kao i one koji su u gradu poznati kao „kraljevi petoparca“.

Izabrane vesti

Tako je bilo na prvom memorijalnom turniru „Takijevi dani“, održanom u oktobru u čast Marka Filipovića Takija, koji nas je prerano napustio 2007. godine, a osim što je igrao aktivno fudbal u mlađim kategorijama Dorćola, bio je poznat i kao majstor bap igre „na petoparcu“.

Tu vrhunski mečevi, naravno, nisu mogli da izostanu, a takav spektakl je na tribine privukao mnoge poznate ličnosti, poput zvezda hit serije „Senke nad Balkanom“ Andrije Kuzmanovića i Marka Živića, zatim jednog od glavnih glumaca u seriji „Ubice moga oca“ Tihomira Tike Stanića, pa Sašu Ilića, Nenada Milijaša, Uroša Đurđevića, Nemanju Radonjića, Dražena Bolića, Radeta Veljovića, Dražena Bolića, Nebojšu Ušketa Vučićevića...

Organizatori „Takijevih dana“ najavljuju još bolje izdanje u 2018. godini, kao i to da će Dorćol postati tradicionalni domaćin ovog turnira, s namerom da okuplja najbolje ekipe malog fudbala iz čitave Srbije. Ako uspeju u tome, Beograd bi mogao da dobije ono što za Zagreb već godinama predstavlja čuvena Kutija šibica.

Kako je sve to izgledalo pre dva meseca na terenima Sportske gimnazije i Sportskog centra „Dinamik“ možete videti u prilogu TV Arene sport...


tagovi

Dorćolmali fudbalNemanja RadonjićSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara