Đanluka Skamaka (©Reuters)
Đanluka Skamaka (©Reuters)

Dortmund zvanično ponudio 45.000.000 evra za Skamaku i idealni scenario za Sasuolo, on neće i čeka Inter

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 11:07

Nerazuri moraju da odgovore sličnom ponudom do leta

Spremaju se na Vestfalenu, hteli to sada da priznaju ili ne, za život posle Erlinga Halanda. Dok se direktorski tandem Vacke - Cork i dalje bori sa spekulacijama o tome da li će norveški centarfor otići na leto ili ne, medijski izveštaji širom Evrope jasno ukazuju da Dortmund aktivno radi na dovođenju njegove zamene.

Tako je Čizmom jako odjeknula vest da je Dortmund zvanično na adresu Sasuola poslao 45.000.000 evra za Đanluku Skamaku. I ne samo to, Dortmund je odgovornima na stadionu Mapei izneo savršene uslove u trenutnoj situaciji. Naime, Dortmundov plan je da Skamaku kupi odmah, pa ostavi u Sasuolu na šestomesečnoj pozajmici iliti dok se ne realizuje Halandov izlazni transfer.

Izabrane vesti

6. februar, 15.30: (2,05) Dortmund (3,70) Leverkuzen (3,70)

Dok bi Sasuolu ovakav posao bio savršen za realizaciju odmah, kamen spoticanja je Skamaka koji ne želi da napusti domovinu.

Tačnije, on se nada da će uskoro reagovati Inter, kako bi mogao da dogovori i potom realizuje transfer na stadion Đuzepe Meaca na leto. Nije tajna da direktor Nerazura Bepe Marota ima Skamaku u ozbiljnim planovima za sledeći prelazni rok, pogotovo jer se pominje da bi zajedno sa njim redove italijanskog šampiona trebalo da pojača i saigrač iz Sasuola Davide Fratezi.

Generalni direktor Sasuola Đovani Karnevali nije želeo previše da otkriva karte po pitanju statusa Skamake i Fratezija... Mada, nije u startu odbacio mogućnost da italijanski reprezentativac na kraju ipak ode van granica Čizme.

“Da li će Skamaka i Fratezi ostati? Još je nekoliko dana do kraja prelaznog roka, sačekajmo i vidimo šta će se desiti. Imamo interesovanje za obojicu sa više strana. Za Skamaku se raspituju iz Italije, ali broj klubova je mali. Srećom, imamo i klubove iz inostranstva koji ga žele“.

Navodno, čelnici Dortmunda izuzetno poštuju Skamakine kvalitete i zato je označen kao naslednik Halanda. Milioneri svojevremeno nisu imali dobro iskustvo sa Ćirom Imobileom, ni Skamaka ove sezone nije preterano efikasan sa svega devet golova iz 21 utakmice, ali u trilingu sa Domenikom Berardijem i Đakomom Raspadorijem drži Sasuolo na granici gornjeg doma Serije A.


tagovi

Đanluka SkamakaZimski prelazni rok 2022sasuoloInterBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara