Dortmundovo je da se bori za Ligu šampiona, ne za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 22:29

Leverkuzen dobio derbi na Baj areni

Do večeras je tinjala makar nada, od večeras Milioneri iz Dortmunda nemaju pravo ni na tu poslednju slamku. Derbi u Leverkuzenu definitivno je otklonio svaku dilemu, ako ih je uopšte i preostalo posle svih onih kikseva kod kuće: Borusija nema kapacitet da se trka sa Bajernom. Realnost Dortmunda je borba za Ligu šampiona. Na Bajer areni 2:1 za vrlo dobri Verkself koji će makar do sutra uveče ostati na drugoj poziciji. Za momke sa Vestfalena ovo je već šesti poraz u sezoni. S takvim učinkom na polovini prvenstva ni četvrta pozicija ne deluje tako loše.

U preostala dve utakmice Bundeslige večeras dve pobede gostiju. Hofenhajm je dobio u Berlinu sa 3:0, dok je Volfzburg pobedivši Majnc (2:0) dao šansu Šalkeu da sutra uveče prepusti fenjer.

Izabrane vesti

Edin Terzić je na momenat uspeo da razbudi Borusiju, dobio je dve teške utakmice protiv RB Lajpciga i Volfzburga, međutim s pet prosutih bodova u poslednje dve utakmice iskristalisalo se kao dan - Hans Joakim Vacke i društvo do leta će ipak imati vraški težak posao: da pronađu pravog trenera.

Peter Boš nadvisio je u svemu Terzića. Bajer je urnisao sporu odbranu Borusije u prvih 45 minuta i pravo je čudo kako je na semaforu stajalo samo 1:0. Užasne probleme Humelsu i ostalima zadnje linije pravili su pre svih brzonogi Musa Dijabi i Lion Bejli, ali ništa manje opasni nisu bili ni Nadim Amiri, odnosno mlađani Florijan Virc, ubacujući se iz drugog plana. S druge strane Haland ni da opepeli, Sančo ponovo u starom modu - sporo i bezidejno, Marko Rojs najblaže rečeno izgubljen.

Leverkuzen je poveo posle sjajne dijagonale Bejlija za Dijabija u 14. minutu. Zaspao je Rafael Gereiro i to je 1:0. Bajer je nastavio da menje goste, stvarao je šansa, ali Roman Birki blistao je na golu Borusije. Sopasao je najmanje dva sigurna gola...

Dortmund je bio dobar tek dvadesetak minuta u drugom delu, kada je preko bivšeg igrača Levera Julijana Branta uspeo da izjednači. U tom periodu moglo je da dođe i do preokreta, međutim previše su petaljali u izglednim sitiacijama i Sančo i Rojs i Brant. Ovaj potonji pet minuta posle izjednačenja promašio je sa pet metara za potpuni preokret.

Kada je bilo najvažnije Borusija je ponovo "zaspala". Istina, gosti su krenuli po pobedu, ali nakon što su primili drugi gol posle kontre (Florijan Virc u 81. minut), psihološki su potpuno pali i još jednom pokazali da nemaju šampionski gen. Vremena je bilo dovoljno, no Borusija u preostalih 15 minuta (sa sve nadoknadom) više nije stvorila nijednu valjanu šansu.

Leverkuzen je gotovo rutinski odbranio tih 2:1.

U Berlinu Herta je potpuno zaribala posle promašenog penala Kšištofa Pjonteka u 12. minutu. Hofenhajm je to umeo da iskoristi kako bi prekinuo lošu mini seriju od tri utakmcie bez pobede. Sebastijan Rudi pogodio je za 0:1, a u drugom delu najbolji igrač tima iz Zinshajma - Andrej Kramarić, dokrajčio Staru damu nemačkog fudbala.

Volfzburg se mučio nešto više sa Majncom, ali uspeo je da opravda ulogu favorita. Poljak Bartoš Bjalek ušao je u igru u 60. minutu umesto Josipa Brekala i samo pet minuta kasnije doneo prednost Vukovima. Konačan rezultat postavio je jedan od najboljih golgetera Bundeslige, Vut Veghorst...

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

Menhengladbah - Verder 1:0 (0:0)

/Elvedi 66/

Leverkuzen - Dortmund 2:1 (1:0)

/Dijabi 14, Virc 81 - Brant 67/

Herta - Hofenhajm 0:3 (0:1)

/Rudi 33, Kramarić 68, 88/

Majnc - Volfzburg 0:2 (0:0)

/Bjalek 65, Veghorst 79/

Sreda

18.30: (2,70) Šalke (3,05) Keln (2,80)

20.30: (1,55) RB Lajpcig (4,00) Union Berlin (6,25)

20.30: (2,75) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,50)

20.30: (10,0) Augzburg (6,50) Bajern (1,25)

20.30: (4,10) Bilefeld (3,50) Štutgart (1,92)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara