Reprezentativci Perua (©Reuters)
Reprezentativci Perua (©Reuters)

Došao je i taj dan da Brazil i Argentina nisu glavne face južnoameričkih kvalifikacija

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 23:05

Poslednje kolo, koje je na programu u noći između utorka i srede, daće nam odgovor na pitanje koja ekipa da završi peta na tabeli i tako se plasira u interkontinentalni baraž za plasman na Mundijal u Kataru

Fudbalski savezi Brazila, Argentine, Ekvadora i Urugvaja su već uplatili hotele u Kataru za novembar ove godine, ali ima mesta na Mundijalu za još jednu reprezentaciju iz Južne Amerike. Samo zbog toga, tog petog mesta koje vodi u interkontinentalni baraž, poslednje kolo kvalifikacija koje je na programu u noći između utorka i srede, od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu, ima neki takmičarski smisao.

Odavno se nije desilo da Brazil i Argentina u isto vreme igraju zvanične utakmice u fudbalu, a da nas to uopšte ne zanima. Jednostavno, potpuno su nebitne. Ništa se bitno na tabeli neće promeniti, kako god se završili susreti Bolivije i Brazila, odnosno Ekvadora i Argentine.

Izabrane vesti

Najtrofejniji momci Zelenog kontinenta sada nisu bitni, sav fokus je na utakmicama koje se igraju u Limi, Sijudad Gvajani i Santijagu. Oni će nam odgonetnuti ko će kao petoplasirani tim na tabeli da se sukobi sa pobednikom azijskog baraža za tu jednu, preostalu pozivnicu.

Zapravo, najvažniji je meč Perua i Paragvaja. Inke ne zanima konkurencija, ukoliko budu trijumfovale idu u baraž. Kad je već propuštena prilika u prošlom kolu u Urugvaju, da se pobedom direktno plasiraju u Katar, Peruanci će probati da se protiv nezainteresovanih Paragvajaca iskupe navijačima.

01.30: (1,47) Peru (4,10) Paragvaj (7,75)

Imaju kadrovskih problema, od toga ne mogu da pobegnu. Najbolji strelac Inki svih vremena Paolo Gerero zbog povrede nije mogao da se odazove reprezentaciji. Takođe, nedostaje i nekadašnji štoper Crvene zvezde Migel Arauho. Defanzivac holandskog drugoligaša Emena ima korona virus.

Moraće se i bez njih. Pobeda je jedina opcija za Peruance.

Hteli smo da idemo direktno i žao nam je što to nismo uspeli. Sada moramo da prevaziđemo to razočaranje i da se plasiramo u baraž“, kazao je selektor Perua Rikardo Gareka.

Paragvajcima takmičarski ovaj meč ništa ne znači. Oni će svakako da gledaju Mundijal preko televizora, kao što su i prethodna dva. Ipak, želja im je da se časno oproste od kvalifikacija, u kojima su iz 17 mečeva osvojili samo 16 bodova.

Većinu njih su uzeli remijima, po sistemu „bod po bod“. Čak sedam puta su odigrali nerešeno, a najveći navijači da dođu i do osmog remija su Kolumbija i Čile.

Ukoliko Peruanci ne budu slavili, Kolumbiji se otvara šansa. Izborili su se za to trijumfom nad Bolivijom (3:0) u prošlom kolu, prišli su Inkama na bod zaostatka.

01.30: (7,25) Venecuela (4,00) Kolumbija (1,57)

Noćaš je Kafeterosima rival Venecuela, ubedljivo najslabiji tim u kvalifikacijama. Venecuelanci su osvojili samo 10 bodova, imaju čak 13 poraza iz 17 mečeva i teško da će noćas da zaustave motivisanu Kolumbiju. Jedina stvar koja ne ide u prilog Kolumbijcima je ta što se igra u Venecueli. Sve poene je ona osvojla na svom terenu.

Pre utakmice sa Bolivijom Kolumbiju je mučio istorijski post. Vezali su čak 685 minuta u nizu bez postignutog gola. Prekinuo je tu muku Luis Dijaz, novi igrač Liverpula.

Poslednji na „lancu ishrane“ je Čile. Da bi se on probio do baraža, mora da savlada Urugvaj, ali i da Peru i Kolumbija ne pobede. Pošto Urugvajcima ne znači ništa, možemo da očekujemo da odigraju rasterećenije.

01.30: (2,30) Čile (3,35) Urugvaj (3,40)

Čile je pre nekoliko dana doživeo debakl, izgubio je od Brazila sa 4:0. U odnosu na taj meč, u tim se vraća Ben Brereton Dijaz, koji se oporavio od povrede. Napadač Blekburn Roversa, koji je rođen u Engleskoj i ne zna ni reč španskog jezika, do sada se pokazao kao napadač koji daje golove kada je najvažnije. Prozvali su ga zato saigrači „Super Ben“, nadaju se da će im i večeras doneti sreću, kao što je to već uradio golovima protiv Bolivije, Paragvaja i Venecuele.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AFRIKA) – 18. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

01.30: (6,75) Bolivija (4,30) Brazil (1,55)

01.30: (2,30) Čile (3,35) Urugvaj (3,40)

01.30: (4,10) Ekvador (3,25) Argentina (2,10)

01.30: (1,47) Peru (4,10) Paragvaj (7,75)

01.30: (7,25) Venecuela (4,00) Kolumbija (1,57)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Peruareprezentacija Paragvajareprezentacija Venecuelereprezentacija Kolumbijereprezentacija Čileareprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara