Došao je pun autobus igrača - ali Džeko je Džeko! Renovirana Roma do trijumfa u 89. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.08.18. | 19:59

Izvukla se Vučica

Bilo bi potrebno prilično vremena da vam ispišemo i kažemo koga je sve to Roma dovela ovoga leta, ali kada toliko izmenite tim, potrebno je vremena da ga uigrate. To je Euzebio di Frančesko mogao danas da oseti na svojoj koži, ali je njegov tim opet mogao da se osloni na staru kajlu i igrača koji mu je doneo toliko radosti - Edina Džeka! Bosanac je postigao gol u 89. minutu na asistenciju Džastina Klajverta i tako doneo veliku radost navijačima Vučice - 0:1 (0:0)!

Roma je sve samo ne blistala, ali tri boda su najvažnija! Fantastičan potez Džeka je sve rešio protiv tvrdoglavih Bikova. Sjajna reakcija i volej levom nogom.

Izabrane vesti

Mnogi su očekivali potpunu dominaciju tima koji je Monći ovoga leta nakrcao zanimljivim imenima, ali je taj sastav tek na mahove pokazivao za kakve domete je spreman. Bilo je tu igre kratkih dodavanja i lepih akcija, ali je završnica bila loša. To će Di Frančesko morati da sredi i ispolira.

Inače, Torino je mogao i do boda da su sudije priznale gol Jaga Falkea u drugom poluvremenu. 

Roma je danas igrala u formaciji: Olsen - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Pastore, De Rosi, Strotman - Under, Džeko, El Šaravi. U drugom poluvremenu su šansu dobili Brajan Kristante, Patrik Šik i Džastin Klajvert. Ovaj poslednji je sjajno centrirao kod jedinog gola na meču.

Prvu veću šansu na utakmici imao je Havijer Pastore u 17. minutu. Našao se u šesnaestercu, primio je odličan pas, ali je bio izblokiran. Potom je dva minuta kasnije Aleksandar Kolarov mogao da postigne izuzetno bitan gol, ali je pogodio stativu. Nije imao sreće. Na to se nadovezao i Džeko, ali ni on nije pogodio dva minuta kasnije.

Torinova najveća prilika bila je u 40. minutu kada je Tomas Rinkon probao, ali je pogodio prečku. U drugom poluvremenu je čak Torino stigao do gola. Postigao je Jago Falke, ali je on poništen zbog ofsajda.

Roma je potom pokušala da kontroliše utakmice, pokušavao je Under (a branio Salvatore Sirigu), a Pastore je izblokiran u 73. minutu. Nije to bila loša šansa. Torino se nije predavao, a to je moglo da mu donese sva tri boda da je Beloti uspeo da matira Olsena u 80. minutu. Golman Rome se vrlo dobro pokazao večeras.

Bila je to dobra utakmica, bilo je šansi barem za jedan gol, u najmanju ruku, a na kraju ga je postigao Džeko

Stiglo je 12 igrača na Olimpiko ovoga leta, Monći je radio punom parom, ali je starosedelac napravio ključnu razliku!  Džeko je presudio Torinu!

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Kjevo - Juventus 2:3 (1:1)
/Stepinski 38, Đakerini 56pen - Kedira 3, Bani 75ag, Bernardeski 90+3/

Lacio - Napoli 1:2 (1:1)
/Imobile 25 - Milik 45+1, Insinje 59/

Nedelja

Torino - Roma 0:1 (0:0)
/Džeko 89/

20.30: (2,30) Bolonja (3,10) SPAL (3,35)
20.30: (2,50) Parma (3,10) Udineze (3,00)
20.30: (6,00) Sasuolo (4,00) Inter (1,57)
20.30: (2,25) Empoli (3,20) Kaljari (3,35)

Ponedeljak
20.30: (1,38) Atalanta (4,70) Frozinone (8,50)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Euzebio di FrančeskoJago Falke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara