Đordi Alba (©Reuters)
Đordi Alba (©Reuters)

Dosta je bilo: Posle 11 godina i 18 trofeja rastaju se Đordi Alba i Barselona

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 13:24

Iskusni defanzivac na kraju sezone napušta Katalonce

Vreme je promena u Barseloni. Nekadašnji kapiten Ćavi u procesu je potpisivanja zahvalnica nekadašnjim saigračima. Pike je već otišao, Serhio Buskets najavio rastanak po završetku sezone, a zajedno sa njim će i Đordi Alba. Moglo se to očekivati u danima kada klub traži svaki mogući način da olakša budžet za plate igračima kako bi ispunio uslove finansijskog fer-pleja i dobio mogućnost registracije novih. Uveliko se najavljuje da će pomenuti veterani napustiti Kamp Nou, a španski mediji redom pišu da će 34-godišnji levi bek tokom dana održati oproštajnu konferenciju za medije.

Posle 11 godina i 18 zajedničkih trofeja, vreme je za nove planove. Imao je Alba još godinu dana ugovora, ali je prethodnih dana promenio mišljenje i od uveravanja da će ostati do kraja, rešio da izađe klubu u susret i povuče se.

Izabrane vesti

Dugo je nekadašnji fudbaler Valensije, vraćen u klub 2011. za 14.000.000 evra, bio nezamenjiv uz levu aut-liniju. Bio je među najboljim igračima sveta na svojoj poziciji, ali ove sezone mu je i sam Ćavi odlukom da prednost pruži Alehandru Baldeu poručio da je vreme za kraj. Samo 13 puta u Primeri i dva u Ligi šampiona Alba je bio starter ove sezone. Ukupno je u dresu Barselone sakupio 458 zvaničnih nastupa, postigavši 27 golova, uz 99 asistencija. Najznačajniji trofej mu je Liga šampiona osvojena 2015, a tu su još šest titula u Prvenstvu Španije, jedno Svetsko prvenstvo za klubove, pet trijumfa u Kupu kralja, Superkup Evrope i Superkup Španije (četiri puta).

Ostaje samo da čujemo da li će iskusni defanzivac nastaviti karijeru negde na Bliskom Istoku, možda u Sjedinjenim Američkim Državama, ili će se posvetiti nekim novim izazovima u životu.



tagovi

BarselonaĐordi Alba

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara