Dragoceno pojačanje za Đenovu - Andrea Pinamonti!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 19:08

Grifoni plaćaju 18.000.000 evra, plus bonuse, za talentovanog napadača

Đenova je završila dragoceno pojačanje! Tokom vikenda za Grifone će potpisati supertalentovani napadač Intera Andrea Pinamonti, a Nerazurima će na ime obeštećenja pripasti 18.000.000 evra, plus bonusi.

Kako izveštavaju svi uticajniji italinakski mediji, koji se bave transfer tržištem, Pinamonti će do subote biti podvrgnut mediciskim pregledima u Đenovi, posle čega će i formalno potpisati za klub sa Luiđi Ferarisa.

Izabrane vesti

Jedina prepreka tokom pregovora bila je konačna cifra obeštećenja, odnosno da li će Đenova platiti 16.000.000 ili 18.000.000 evra, plus dodatne bonuse, ali se veruje da je Inter izboksovao veću cifru. Takođe, u ovom trenutku komplikacije stvara i njegov menadžer Mino Rajola, koji nije zadovoljan ponudom za lična primanja igrača. Grifoni su ponudili četvorogodišnji ugovor i 1.000.000 evra po sezoni.

Pinamonti je prošle sezone postigao pet golova na 27 nastupa u Seriji A, ali je potom bio najbolji igrač Azurina na Mundijaliti, postigavši četiri gola na putu do četvrtfinala. Ipak, povreda u poslednjoj utakmici onemogućila ga je da se nađe na spisku mlade selekcije Luiđija di Bijađa na Evropskom prvenstvu.

Pinamonti je ponikao u podmlatku Kjeva iz Veone, ali ga je Inter sa 14 godina privolio u svoje redove. Za seniorski tim Nerazura debitovao je sa sveg 17 godina u meču grupne faze Lige Evrope protiv Sparte iz Praga 8. decembra 2016. godine. Ipak, za seniorski tim je zabeležipo svega tri nastupa, posle čega je pozajmljen Frozinoneu. Prošla sezona, a posebno ovo leto, bili su ključni za njegov igrački razvoj.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara