Foto: AFP
Foto: AFP

Drama u finalu: Ameri golom u 117. minutu srušili Meksiko i osvojili Gold Kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 05:51

Heroj SAD-a je Majls Robinson

Drama u finalu Gold Kupa. Drama koja je pripala reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država. Sve je ukazivalo na to da će finale biti rešeno posle jedanaesteraca, ali Meksikanci nisu izdržali. Majls Robinson je postigao gol u 117. minutu i rešio finale za veliko slavlje - 1:0. Posle 90 minuta nije bilo golova.

U 117. minutu Meksiko je napravio naivan prekršaj na oko 30 metara od gola, to je SAD na pravi način iskoristio. Odličan centaršut Akoste iskoristio je Majls Robinson i glavom zatresao mrežu. Usledilo je ogromno slavlje.

Izabrane vesti

Bio je to sudar dve ubedljivo najkvalitetnije selekcije u Severnoj Americi, ali nije bilo previše kvaliteta na terenu, pa zato i ne treba da čudi što je posle 90 minuta bilo 0:0.

Po sedmi put će se direktno u finalu boriti za titulu najboljeg na kontinentu, a SAD je ovoga puta izašao kao bolji. Pre dve godine je Meksiko trijumfovao sa 1:0.

Ukupno je ovo druga pobeda SAD-a nad Meksikom u finalu Gold Kupa, a prvi put se to dogodilo 2007. godine.

Meksiko je do ove utakmice na turniru primio samo jedan gol, ali ovaj Robinsonov ga je skupo koštao.

U prvom poluvremenu su i jedni i drugi imali po dobru šansu, a Pol Ariola je u 26. minutu pogodio stativu. Posle toga je bilo još par šansi, golmani su bili na nivou, a kako je utakmica prilazila kraju, tako su i jedni i drugi bili oprezniji.

Na kraju je Robinson u 117. minutu sprečio odlazak u penale i rešio je duel golom glavom posle odličnog skoka. Jasno je ko će biti heroj dana.

Gold Kup finale: SAD - Meksiko 1:0 (0:0, 0:0)

/Robinson 117/


tagovi

Gold KupGold kup finale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara