©Starsport
©Starsport

Drezgić pred potpisom za Rubin: Čukarički zatvara 2023. godinu uz osmocifrenu zaradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 21:48

Štoper Brđana dodatno puni klupsku kasu

Ostaće 2023. godina upisana u arhivi Čukaričkog kao istorijska, pre svega zbog izborene jeseni u Evropi, međutim učešće u grupnoj fazi Lige konferencije zahvlajujući trećem mestu u Mozzart Bet Superligi neće predstavljati jedini rezultat za pamćenje.

Pomak dosadašnjih granica tim sa Banovog brda učinio je i po pitanju priliva, te će izvesno kraj godine dočekati uz zarađen osmocifreni iznos u evrima.

Izabrane vesti

Nova milionska uplata na račun Čukaričkog mogla bi da stigne već u narednim danaima, odnosno po realizaciji transfera Uroša Drezgića u Rubin iz Kazanja.

Štoper Brđana otputovao je u Rusiju gde će obaviti završne korake kada je u pitanju prelazak u novu sredinu, a time će dopuniti klupsku kasu na Banovom brdu.

Niz priliva u 2023. počeo je fabruarskom prodajom Nikole Petkovića u Šarlot za 3.000.000 evra, dok je treće mesto u prvenstvu predstavljalo garanciju još oko 3.300.000 evropskih novčanica.

Novac od UEFA bonusa mogao bi da do kraja evropskog puta dodatno poraste, međutim čitava suma sliće se na račune klubova tek po završetku takmičenja.

Uz pomenute prilive, poput groma iz vedra neba odjeknula je ovog leta fudbalskim svetom transfer bomba u vidu prelaska Đorđa Petrovića iz MLS-a u Čelsi za 16.000.000 evra od kojih će ugovorom sa Nju Inglandom na Banovo brdo stići oko 3.200.000 evra.

Pomenuti prihodi uticali su da se Čukarički približi osmocifrenom iznosu kada je u pitanju zarada, dok su nešto manje finansijske injekcije predstavljali procenti od prodaje Đorđa Jovanovića iz Makabi Tela Aviva u Bazel i povratak Vladimira Lučića u Crvenu zvezdu.

Konačno, završnicu letnjeg prelaznog roka upotpunili su pozajmica Muhameda Badamosija sa predviđenom klauzulom o otkupu, kao i transfer Drezgića koji je praktično pred ozvaničenjem.

Tri meseeca pre kraja godine Čukarički će tako prvi put u klupskoj istoriji steći osmocifrenu zaradu i rekordan profit.


tagovi

Uroš DrezgićČukaričkiRubinRubin Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara