Duel Lukakua i Kvadrada (©Reuters)
Duel Lukakua i Kvadrada (©Reuters)

Druga strana Derbija Italije: Majmunski krici za Lukakua, Inzagi priča o krađi, a Danilo o opravdanom isključenju Belgijanca

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 10:29

Agencija koja zastupa snažnog napadača traži javno izvinjenje Juventusa zbog ponašanja nekih gledalaca na tribinama

Gori "čizma" posle prve utakmice polufinala Kupa Italije. Inter je u pucanj stigao do izjednačenja posle nesmotrene reakcije Bremera i penala koji je Romelu Lukaku pretvorio u konačnih 1:1, a posle susreta najviše se priča o sukobu igrača, crvenim kartonima za Belgijanca, te Samira Handanovića i Huana Kvadrada, a pre svega o novom slučaju rasizma u italijanskom fudbalu.

Prvo se sumnjalo, kasnije se video dokazima potvrdilo da je Lukaku dočekan majmunskim kricima dela navijača, što je ražestilo sve kojima je muka od ovakvih scena u trećem milenijumu... Snažni napadač je gol sa bele tačke proslavio tako što je utišao publiku, što je zapravo bila njegova reakcija na rasistički napad koji je pretrpeo nedugo pošto je ušao na teren i zaradio prvi žuti karton. Derbi Italije ostao je u senci ovog nemilog događaja i u javnosti se priča samo o tome...

Izabrane vesti

Big Rom je na teren ušao u 69. minutu i delovao je izuzetno motivisano i agresivno, kao da je želeo da se iskupi za slabo izdanje protiv Fjorentine za vikend, mada mu se to brzo obilo o glavu. Posle oštrog starta nad Federikom Gatijem zaradio je javnu opomenu, posle čega ga je deo vatrenih pristalica Stare dame "targetirao" majmunskim kricima. Lukaku je posle ove scene imao motiv više da do kraja zatrese mrežu što je i učinio u petom minutu nadoknade, a kada je stavio kažiprst ispred nosa i usta u maniru ućutkivanja gledalaca, na terenu je nastao metež. Belgijanca je sudija Davide Masa isključio pošto mu je pokazao drugi žuti karton, dok su u odvojenom konfliktu po završetku susreta “pocrveneli“ Samir Handanović i Huan Kvadrado.

Posle utakmice Simone Inzagi, koji je pod velikim pritiskom moranja zbog slabih rezultata u poslednje vreme, govorio je o tome kako je Inter “opljačkan“ posle dva isključenja.

“Jasno je da smo svi čuli rasističke povike, ali gledam širu sliku jer Lukaku slavi gol svaki put na isti način, to se desilo i sada. Sada moram da sagledam situaciju mirne glave, jer smo opljačkani za važne igrače. Utakmica je bila izuzetno mirna i fer do tog 95. minuta. Lukakuova proslava je pogrešno shvaćena, ali je izazvala ružne scene zbog čega smo za revanš ostali bez dvojice bitnih igrača“, rekao je Inzagi.

Dok je trener Intera govorio o “pljačkanju“ ekipe, kapiten Bjankonera Danilo podvukao je da je Romelu Lukaku opravdano isključen.

“Vrlo je lako, Lukaku je pogodio, a onda je gestikulacijom ućutkivanja naših navijača bilo lako sudiji da ga kazni. Već je imao žuti karton i odluka je potpuno ispravna“, tvrdi Danilo i nastavlja:

“Ljudi, ovo je Derbi Italije, polufinale Kupa, nije normalna utakmica. Živci su napetiji nego inače, postoji veliko rivalstvo među ekipama, verujem da je sve ovo normalno. Jednostavno, ne mogu da trošim energiju na takve stvari, moramo da se fokusiramo na to da nismo bili pravi tokom meča, kao i da nas čeka još 90 minuta fudbala za ulaz u finale“.

Upitan da li je trebalo da reaguje na iskre koje su se desile između Kvadrada i Handanovića, Brazilac je odgovorio:

“Huan ima 34, uskoro će napuniti 35 godina. Nije moja odgovornost da ga odvajam. Zna i on kakvu odgovornost ima, pričaćemo o tome među nama, u svlačionici i nema razloga da razgovaram sa vama o tome“.

Posle onoga što se dogodilo reagovala je i agencija koja zastupa Lukakua, tražeći od Juventusa javno izvinjenje zbog rasističkog ponašanja njegovih pristalica.

“Lukaku je bio napadnut direktno majmunskim kricima. Pre, tokom i posle izvedenog penala, bio je meta rasističkih napada, Romelu je slavio u istom maniru kao i svaki prethodni gol. Sudijin odgovor je bio da ponovo kazni Lukakua. Romelu zaslužuje izvinjenje Juventusa i očekujem od Serije A da osudi ponašanje grupe navijača Juventusa odmah. Italijanske vlasti treba da iskoriste ovu situaciju da ponovo napadnu rasizam, a ne da kažnjavaju žrtvu istog“, stoji u saopštenju.

Revanš susret polufinala igra se na stadionu Đuzepe Meaca 26. aprila.


tagovi

Huan KvadradoHandanovićRomelu LukakuDaniloJuventusInter

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara