Drugi poraz Čukaričkog: Brđanima malo i dvocifren broj šansi protiv Karabaga

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 11:59

Tim sa Banovog brda, uprkos inicijativi, poklekao protiv azerbejdžanskog predstavnika (0:1)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Druga provera Čukaričkog u Antailiji i drugi poraz (0:1). Još jednom, Brđani su teren napustili pognutih glava i pomešanih emocija usled činjenice da su ostavili znatno bolji utisak nego što to rezultat govori. Pored kontrole tokom većeg dela utakmice i dvocifrenog broja izglednih šansi, superligaš sa Banovog brda nije uspeo za 90 minuta borbe da nađe put do mreže Karabaga što je Azerbejdžanski tim umeo da naplati i iz kornera u 42. minutu preko Medine stigne do pobede.

Izabrane vesti

U sastavu koji bi mogao da uz određene promene predstavlja i startnu postavu na početku prolećnog dela prvenstva, Brđani su izašli na megdan mešovitim snagama Karabaga i brzo uspostavili željeni ritam. Uz disciplinovanu postavku Čukarički je vrebao ne tako retke greške odbrane Azerbejdžabnaca, međutim pokloni koje je dobijao kao plod presinga nisu bili dovoljni da pre svih Ovusu i Badamosi šanse pretoče u vođstvo.

Karabag je, sa druge strane, čekao svoju priliku da ugrozi Belića i iskoristio je čim se ukazala. Korner u 42. minutu azerbejdžanskom predstavniku doneo je prednost, a gol je potpisao defanzivac Kevin Medina koji je bio najviši u petercu Brđana.

Drugo poluvreme i zaostatak, po scenariju iz prve provere protiv Legije, doneli su znatno konkretniji Čukarički u ofanzivi i niz šansi, međutim raspoloženi Kukešašvili uz dozu sreće uspeo je da odoli pred naletima Brđana. Čuvar mreže Karabaga našao se na ozbiljnom iskušenju posle brze tranzicije rivala i akcije koju je Ovusu pokušao da pretoči u gol, a intenzitet i frekventnost pretnji znatno su se pojačali u poslednjih pola sata susreta, odnosno pošto je Kerkez šansu ukazao svežim i motivisanim rezervistima.

Na krilima mladih igrača klub sa Banovog brda nizao je pokušaje, pretili su Vladimir Lučić, Igor Miladinović, Stefan Tomović i Nikola Petković međutim nijedna u nizu dvocifrenog broja pretnji nije bila dovoljna da superligaš izbegne drugi poraz u Turskoj.

Naredni izazov u Antaliji Čukarički očekuje 22. januara protiv Maribora.

ČUKARIČKI - KARABAG 0:1 (0:1)

/Medina 42/

Stadion: Mardan u Beleku. Gledalaca: 100. Sudija: Pjotr Šišćevski (Poljska).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović (od 60. Rogan), Vujadinović (od 23. Drezgić), Gajić (od 60. Serafimović), Tošić (od 46. Kadijević), Kovač (od 60. I. Miladinović), Sisoko (od 46. Petković), Adžić (od 46. Lučić), Ivanović (od 60. Tomović), Ovusu (od 60. U. Miladinović), Badamosi (od 60. Aganspahić).

KARABAG: Kukešašvili, Medvedev (od 77. Agajarov), Mamadov, Medina, Bajramov, Karajev, Ibrahimi, Aksundžada, Diakabi (od 46. Saenko), Ovusu (od 63. Osman).


tagovi

ČukaričkiKarabag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara