Ljubinko Drulović (FSS)
Ljubinko Drulović (FSS)

Drulović obećava drugačije Orliće: Evo vam prilika da se nametnete Piksiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 19:32

Novi strateg mlade reprezentacije hoće plasman na EP, dobar fudbal i prekomandu najboljih u A tim

Čovek koji je srpskom reprezentativnom fudbalu doneo prvu titulu, vratio se na mesto uspeha. Ljubinko Drulović je danas i zvanično preuzeo kormilo mlade reprezentacije Srbije od smenjenog Dušana Đorđevića posle lošeg starta Orlića u kvalifikacijama za EP.

Drulović je pre 10 godina bio selektor omladinske reprezentacije koja se u Litvaniji okitila titulom prvaka Evrope kada je generacija Mitrovića, Rajkovića, Sergeja Milinković Savića, Gaćinovića, Maksimovića, Veljkovića i ostalih u finalu savladala klasiće iz Francuske za koje su igrali Rabio, Marsijal, Laport...

Izabrane vesti

Drulović sada ima zadatak da mladu reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj.

„Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije“, istakao je za sajt FSS novi selektor Ljubinko Drulović.

Drulović će debitovati u revanšu protiv Engleske koja je u prvom meču deklasirala Orlića sa čak 9:1.

„Važne su bile pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija i fokus će sada biti samo na taj meč sa Engleskom. A posle i na duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Neke stvari ćemo popraviti, sigurno ćemo izgledati mnogo bolje. Dosta igrača poznajem, neke i iz A reprezentacije gde sam sarađivao sa selektorom Draganom Stojkovićem. Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal, ali i na rezultat. Važno je da pobeđujemo da bi mogli da dočekamo finiš kvalifikacija sa šansama da se nađemo na EP. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo.

Drulović je kao Piksijev pomoćnik već imao šansu da upozna mlade reprezentativce Mitrovića, Lučića, Mihajla Ilića…

„Oni su okosnica mlade reprezentacije, bili su na spisku A tima, a ovo je njihova velika šansa da se izbore za status u A timu, možda i sastav koji će ići na Prvenstvo Evrope u Nemačku. Selektor Stojković je otvoren po pitanju tog mladog kadra, ali pre svega momci moraju da se nametnu dobrim igrama u mladoj selekciji“.

Podsetio se Drulović generacije omladinaca sa kojom je osvojio evropsku krunu.

„Na tu generaciju sam ponosan, jer su mnogi od njih sada A reprezentativci. Mitrović, Sergej, Rajković, Gaćinović, Veljković… Mnogo ih je, nekog da ne zaboravim. Deset godina posle tog uspeha vraćam se da radim sa jednom mlađom selekcijom, možda sve to ima neki značaj i poruku“, rekao je Ljubinko Drulović.

Drulovićev dolazak je pozdravio direktor sportskog sektora FSS, Miroslav Tanjga.

„Želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije“, rekao je Miroslav Tanjga.



tagovi

Ljubinko Drulovićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara