Florentino Perez (©AFP)
Florentino Perez (©AFP)

Državna kanalizacija se izlila na španski fudbal, sumnjivi policijski komesar optužio „nedodirljivog“ Florentina

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 13:11

Real odmah uzvratio tužbom

Barselona već mesecima na stubu srama, razvlači je ko god stigne, ne bez osnova doduše. Svima je jasno da Đozep Marija Bartomeu nije bio najčistiji od svih. Real je mudro ćutao, nije likovao, a da li se u tišini naslađivao – to ćemo teško saznati. Međutim, sada su se skandali prelili i na Madrid. Tačnije, na njih se izlila “državna kanalizacija“.

Bivši policijski komesar Hose Manuel Viljareho, uhapšen 2017. zbog sumnji da je bio deo ogromne mreže korumpiranih političara, biznismena, policajaca i novinara – otud i opis „državna kanalizacija“ koji je tada zaživeo u medijima – optužio je Realovog predsednika Florentina Pereza da je i pre Bartomeua podmićivao fudbalske sudije.

Izabrane vesti

Florentino Perez je podmićivao sudije pre nego što je to radila Barselona... Ali on je nedodirljiv. Ko god bi se usudio da krene na Florentina izvršio bi samoubistvo... Nemoguće je procesuirati bilo šta što utiče na Florentina Pereza“, rekao je kontroverzni Viljareho.

E sad, Viljareho kao bivši komesar policije sigurno mnogo toga zna, ali je isto tako poznat kao čovek koga ta „državna kanalizacija“ šalje u javnost kada treba da „zamuti vodu“. Kako ono kažu i kod nas? Služba je služba. Otud i prvi čovek La Lige Havijer Tebas, koji inače nije baš Florentinov prijatelj, oprezno komentariše ove reči.

Viljareho je rekao dve stvari. Prvo, da je Florentino podmićivao sudije i da je nedodirljiv. Što se tiče ovog prvog, neka dokaže to. Viljareho mnogo priča, ima dobro poznatu taktiku, da nekoga optuži za neverovatne, osuđujuće stvari. Zato često govorim da postoje i novinari ’Viljarehovog stila’, prvo izmisle objave priču, a onda idi na sud pa dokazuj da nije tako“.

Međutim, oko ove druge stvari, koju je Viljarehu navodno rekao i bivši ministar policije, sada pokojni Alfred Perez Rubakalba... Ono da je Florentino nedodirljiv?

U to verujem. Jer nije to samo Viljareho rekao, to znaju svi u ovoj zemlji. To je objektivna činjenica. Rubakalba je čak bio vrlo dobar prijatelj sa Florentinom i to mi sve sve poklapa“.

Real je naravno kategorički demantovao sve i odmah najavio da će tužiti Viljareha za lažne optužbe i slučaj rešiti na sudu. Viljareha će tužiti i predsednik Barselone Đoan Laporta, jer ga je ovaj optužio da je baš on „namestio“ nekadašnjeg saradnika Sandra Rosela, koji je zbog finansijskih mahinacija odležao skoro dve godine u zatvoru.


tagovi

Florentino PerezSandro RoselĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara