©Starsport
©Starsport

Dug je put do Zvezdinog ozdravljenja...

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.11.23. | 20:01

Crveno-beli se ponovo mučili, ali savladali Radnik – 3:1

Dug je put do Zvezdinog ozdravljenja. I kada se čini da je to teoretski nemoguće, tim Baraka Bahara pronađe način da iz komotne situacije dođe do beznađenja i apsolutne nervoze. Crveno-beli su protiv defanzivno orjentisanog Radnika sa dve ruke ščepali pobedu, a potom iz drugog šuta u okvir Omrija Glazera bili matirani i strepeli za živu glavu. Bilo je aplauza u prvom poluvremenu usled dobrog presinga, ali bilo je ponovo opravdanih zvižduka, jer su crveno-beli posle evrogola Nemanje Tomaševića gledali da igraju bez ikakvog rizika, nervirajući malobrojnu publiku u Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda je savladala Radnik u okviru 14. kola Mozzart Superlige Srbije, ali je, posle solidinih sat vremena, ponovo delovala kao pacijent na intenzivnoj nezi. Sa problematičnom krvnom slikom i igrom koja ne može da bude zalog optimizma uoči nastavka šampionske trke i meča protiv Lajpciga u Ligi šampiona – 3:1 (1:0). Ponovo je Zvezda imala uspone i padove i što je posebno zanimljivo izgledala kao tim bez potrebnog samopouzdanja. Za Baraka Bahara je posebno opasno što mu ekipa deluje prilično negledljivo, sa akcentom na panično zatvaranje utakmice.

Izabrane vesti

Pamtiće se samo da je nisku golova nastavio supertalentovani Jovan Mijatović, odnosno da je do drugog gola u povratničkom mandatu stigao iskusni štoper Uroš Spajić. Ostalo je za zaborav, čak i igra Radnika koji su evropogotkom Tomaševića sa 30 metara stigli do „života“ i otvorene utakmice. Mada su za kompletan prikaz zaslužili čistu jedinicu.

Pod strahovitim psihološkim pritiskom, posle kiksa protiv TSC-a i serije sastanaka unutar kluba, Barak Bahar se odlučio da izvede tim koji verovatno nikada ni na treningu nije igrao zajedno. Prvi put u ovoj sezoni videli smo Stefana Mitrovića na poziciji klasičnog levog beka, Kings Kangva je rehibilitovan posle užasnog meča na Banovom brdu, dok je iza Mijatovića i Endiajea delovao Kraso. Kako je utakmica počela, videlo se u kom smeru će otići duel na najvećem srpskom stadionu. Odlučili su se gosti sa juga Srbije da ispred Ranđelovićevog gola parkiraju dabldeker, rešeni da uspore crveno-bele na početku i potom iskoriste veliki stres na leđima i u nogama izabranika Baraka Bahara.

Stacionirali su se fudbaleri Radnika na 30 metara od svog gola, lišeni bilo kakvih ofanzivnih aspiracija. Zvezda je uzela loptu, ali se videlo po nekim kadrovima da crveno-beli žele po svaku cenu da postignu rani gol, kako bi odbili publiku sa zapadne i istočne tribine da zviždi. Prvi udarac Krasoa je odbranio Ranđelović, ali kod drugog nije bilo spasa. Ono što je radio tokom celog oktobra na svim nivoima, Jovan Mijatović je nastavio i početkom novembra. Kod prve šanse je bio neodlučan, ali je u 19. minutu iskoristio asistenciju Mirka Ivanića i školski pogodio bliži ugao.

Sa Surduličanima, koji su predstavljali ekipu koja se bori sa loptom, pojavljivanje Gelora Kange i Kingsa Kangve u veznom redu ispostavilo se kao pun pogodak. Bez odbrambenih obaveza, oni su imali mogućnost da kreiraju i pomognu u tom segmentu Žan Filipu Krasou. Crvena zvezda je imala inicijativu, ali ne i mnogo stopostotnih šansi. Bio je Jovan Mijatović stalna pretnja, i mogao do Dopijete u prvom poluvremenu, ali je ponovo bio budan Ranđelović.

Petljao je ponekad previše Kraso, mada se videlo da je za ovakve mečeve rođen, nije bilo dovoljno Šerifa Endiaja u igri, mogli su za nijansu bolje Stefan Mitrović i Kosta Nedeljković. Ali vodeći pogodak Mijatovića relaksirao je publiku na Marakani, koja je aplaudirala usled činjenice da gosti nisu mogli da iznesu loptu do centra, najviše zaslugom Kangve i Kange.

U istom ritmu je počelo i drugo poluvreme. Još kada je Uroš Spajić pogodio na asistenciju Kingsa Kangve, očekivalo se da Zvezda pojača ritam i poradi na gol razlici. Brojne izmene Baraka Bahara oborile su ritam, kao da su svi čekali kraj... Sve se promenilo posle strašnog šuta Tomaševića na koji Glazer nije uspeo da reaguje... Da je preko puta bila ioče ozbiljnija ekipa, drhtala bi Marakana, možda i pokazala bele maramice Baraku Baharu.

Ovako posle prekršaja nad Lučićem, Ranđelović je odbranio penal Geloru Kangi, ali se lopta ludnim efeom ušunjala u gol.

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Nikolić (Beograd)

Žuti karton: Kočić, Duronjić (Radnik)

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Glazer 6 – Nedeljković 6, Điga 6, Spajić 6,5, Mitrović 5,5 (od 46. Rodić 6) – Kangva 6,5 – Kanga 7, Ivanić 6 (60. Bukari -), Kraso 6 (od 76. Hvang -) – Mijatović 7 (od 60. Lučić 6), Endiaje 5,5 (46. Olajinka 6).

RADNIK (3-4-3): Ranđelović 7 – Abubakar 6,5, Vranjanin 5, Oršečnanin 5, Jović 5 (od 79. Čumić) – Mitošević 5,5 (od 87. Milić), Hajdarević 5 – Gašić 5 (od 62. Bogdanović -), Kočić 5, Tomašević 6,5 (od 79. Martinkevič -) - Duronjić 5 (od 79. Kadijević -).

Igrač utakmice: Jovan Mijatović



MOZZART BET SUPERLIGA – 14. KOLO:

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

15.00: (1.45) Vojvodina (4.50) Železničar Pančevo (7.00)

15.30: (2.40) Čukarički (3.30) TSC (3.00)

19.30: (2.30) Voždovac (3.30) Radnički Niš (3.20)

Ponedeljak

15.00: (5.70) Novi Pazar (3.80) Partizan (1.63)

17.00: (2.30) Spartak Subotica (3.35) Radnički 1923 (3.15)

18.30: (2.30) Napredak (3.35) IMT (3.15)

19.00: (2.40) Mladost Lučani (3.35) Javor (2.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaRadnikRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara