©Starsport
©Starsport

Duljaj: Igrači me pitaju za priče o smeni, pre ili kasnije će doći do rastanka

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 12:30

Strateg crno-belih svestan težine zadatka, ali ne izlazi sa belom zastavom

Od bolnog šamara u Danskoj (0:5), fudbalerima Partizana će odzvanjati u ušima još dugo, međutim sutra na megdanu Nordsjelandu, u revanš utakmici plej-ofa za Ligu konferencije, crno-beli će morati da ignorišu zujanje u ušima i da pred svoju publiku izađu ignorišući činjenicu da preostalih 90 minuta dočekuju sa pet golova zaostatka.

Poraz na strani postavio je pred Igora Duljaja i njegove izabranike praktično nemoguću misiju, a svestan pozicije u kojoj se Partizan nalazi je i strateg Beograđana.

Izabrane vesti

"Uprkos ubedljivom porazu motiv pred revanš vidim u domaćem terenu, činjenici da igramo pred našim navijačima. Pokušaćemo da ispravimo ukoliko je moguće ono što smo napravili u Danskoj, a napravili smo ništa i osramotili smo se. Ne tražim alibi, rival je dominirao čitavih 90 minuta. Moramo da odigramo potpuno drugačije, nema kalkulacija i idemo na pobedu. Ne želim da obećavam i dajem velike izjave, ali zaista osećam da igrači žele pobedu", rekao je Duljaj i dodao:

"Neću kalkulisati i izvešću najbolji tim iako nas u nedelju očekuje takođe važna utakmica. Verujem da će na tribinama biti navijača koliko je dozvoljeno i ne želim da trošim energiju na bilo šta osim na svoj tim. Rekao sam igračima i prethodni put da bez obzira šta se piše i govori oni su ti koji su idoli mnogima koji žele da igraju u Partizanu".

Na sve probleme sa kojima se suočavaju crno-beli, negativnu uvertiru u susret predstavljale su i vesti da rukovodstvo Partizana aktivno traži naslednika sadašnjem treneru.

"Pre ili kasnije će doći do rastanka. Opušten sam i ne osećam pritisak. Teško je da neko može da napravi pritisak putem medija na mene. Pitali su me igrači šta se piše u medijima, ali sam im rekao da gledaju samo sebe i najbolji odgovor je bila pobeda nad Javorom. Svi ćemo otići, sutra ili prekosutra, ali je ekipa najvažnija i da ona održi fokus".

Svestan da je teško očekivati da klub iz Humske nadomesti minus, Duljaj je rekao da će njegov tim bez obzira na okolnosti pokušati da pobedi..

"Igrači su odlično reagovali jer obično posle Evrope dolazi do pada. Kada primimo gol ranije smo padali, ali smo sada pokazali drugo lice. Svaka pobeda je dragocena za koeficijent i srpski fudbal. Sutra ne izlazimo sa kalkulacijama i želimo da pobedimo. Ipak, ne pretim nekome od koga sam izgubio sa 0:5. Postoje oscilacije i već sam pričao da je došlo mnogo igrača i potrebno je vreme da uspostavimo ritam. Ipak, nikoga ne interesuje to i pamte se samo rezultati. Dobro je da smo imali odličnu reakciju i posle poraza od Sabaha i posle poraza od Nordsjelanda. Uvek ću stajati iza igrača, a ono što me raduje jesta da golove sada slavi čitava ekipa i svi na klupi što znači da je svima stalo".

Ubedljiva prednost gostiju kod stratega Partizana ne budi nadu da bi rival mogao da se opusti.

"Nordsjilend je među klubovima koji ne kalkulišu. Mlada su ekipa koja bez problema može da igra u ritmu sreda-nedelja. Rekao sam mladim igračima da se ugledaju na njihove fudbalere. Imaju perspektivnog trenera koji imajući u vidu njegove godine u Srbiji verovatno ne bi radio".

Duljaj značaj eventualnie pobede, bez obzira na razliku, ističe i iz perspektive nacionalnog koeficijenta kojem srpski klubovi nisu previše doprineli brojnim letnjim porazima na međunarodnoj sceni.

"Ostanak bez grupne faze bi bio veliki udarac za klub, ali je važno ono št o ostaje. Tim koji ostaje. Ne smemo da zaboravimo da na mostaje prvenstvo i moramo da održimo fokus. Takođe, što želim svom klubu, želim i komšijama, Crvenoj zvezdi, TSC-u i Čukaričkom - da osvojimo što više bodova u Evropi. I Iz srca to kažem i samo sam za sportsku priču", rekao je Duljaj.uz kratak osvrt na činjenicu da u većini evropskih liga ističe prelazni rok za dva dana:

"Na pitanje oko transfera ne mogu da odgovorim. Bio sam dosadan govoreći o pjačanjima, o tome da su potrabna. Momci koje imam su oni ka kojima gledam i sa kojima ću sutra izaći pred rivala".


tagovi

Igor DuljajFK PartizanNordsjelandLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara