©FK Partizan
©FK Partizan

Duljaj o borbi sa Zvezdom: Moramo da budemo iskreni, ne može mnogo toga da se uradi

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 12:13

Strateg Partizana istakao da je pri donošenju odluke srce pobedilo razum

U prililčno nezavidnoj situaciji i nezahvalnom trenutku Igor Duljaj prihvatio je odgovorni zadatak da sa čela stručnog štaba povede Partizan u završene ovosezonske bitke. Neposredno po rastanku kluba sa Gordanom Petrićem novi strateg crno-belih preuzeo je kormilo te će se na današnjem treningu upoznati sa igračima koje ima na raspolaganju i užurbano krenuti u pripremu premijere koja ga očekkuje u gostima večitom rivalu predstojećeg petka.

Duel u Ljutice Bogdana Partizan dočekuje na 13 bodova zaostatka u odnosu na lidera, a Duljaj je u prvom obraćanju javnosti o aktuelnoj situaciji i očekivanjima govorio biranim rečima uz akcenat na predstojeći večiti derbi.

Izabrane vesti

"Moramo da budemo iskreni. Ne može mnogo toga da se uradi. Bilo bi neodgovorno da bilo šta obećavam. Još se nisam video sa ekipom, mada sam po povratku iz Ukrajine imao priliku da vidim kako se igrači ponašaju, koji je to profil fudbalera... Većinu njih poznajem. Nekada šok terapija deluje, nekada ne. Ne tražim alibi, ali stanje na tabeli pokazuje da je Crvene zvezda lider i da nema pravo niko da joj preti. Idemo iz dana u dan i iz utakmice u utakmicu. Jedino što mogu da obećam je da ću pružiti sve od sebe da budemo što bolji. Uvek traba biti pozitivan, ali ne treba bežati od odgovornosti. Šta je tu je. Nisam očekivao da će se sve dogoditi ovim tokom. U bliskoj prošlosti je postojala mogućnost da preuzmem prvi tim Partizana. Tada je razum rekao ne, ali je ovaj put srce preovladalo i reklo da", rekao je novi strateg crno-belih..

Duljaju i rukovodstvu Partizana bilo je dovoljno nekoliko sati da postignu dogovor, a nekadašnji reprezentativac otkrio je kako se sve dogodilo.

"Tog dana sam otišao do Topole, posetio poraodicu, a odatle sam direktno posle utakmice krenuo ka stadionu. Razočaran sam pošao da sa kumom popijem kafu na miru i tada je usledio poziv od sportskog direktora. Pitao me je me gde sam i kada mogu da dođem. Samo sam popio kafu, seo u automobil i došao na stadion".

Osećaj po povratku u Humsku, perspektivni trener uporedio je sa igračkim dolaskom na crno-belu stranu Topčiderskog brda.

"Imam isti osećaj kao 1990. godine. Gostovao je tada Partizan u Topoli, a ja sam u prijateljskoj utakmici igrao za domaći tim kojem je falio jedan igrač. Pitali su gosti tada - čiji je ovaj mali, i dobili odgovor - pekarov. Usledila je replika: Gde je pekar? Nađite ga? U razgovoru sa mojim ocem predstavnici crno-belih samo su mu kazali: U utorak je trening u devet, na stadionu Partizana. Proživeo sam sada sličan osećaj onom koji sam tada iskusio. Postoji velika, pozitivna trema. Veliki grad, veliki klub... Srce počinje da udara ječe i brže".

Duljaj koji je PRO licencu završio u Ukrajini otrkio je da je prvi razgovor po pozivu rukovodstva Partizana obavio sa Gordanom Petrićem, kolegom kojeg je nasledio na klupi, a u prvom razgovoru sa nove funkcije osvrnuo se i na trenersku filozofiju koju će pokušati da implementira.

"U godini kada smo ušli kao mladi igrači u prvi tim sećam se da smo bili na trećoj poziciji. ismo bili ugroženi što se tiče plasmnana, a politika kluba je bila takva da je to trenutak kada ne može ništa da se izgubi i šansa je ukazana mladim igračima. Bilo bi idealno da sada dobijemo i rezultat i mladog igrača. Savetovao sam se sa iskusnijim kolegama o tome kada je trenutak da pružim šansu nekom od mladih igrača dobio odgovor da kad god to ulinio neću pogrešiti. Potrebno je biti obazriv, želim da pružim šansu mladim igračima, ali oni moraju da stasavaju uz iskusnije. Kada su u pitanju disciplina i pravila ponašanja vladaće pravila koja vladaju i kod kuće. Ne očekujem da budemo vojska, ali će morati da se poštuje kućno vaspitanje. Neophodno je da se znaju red i disciplina jer je disciplina baza svega što se radi u životu", rekao je Duljaj koji je potom istakao da u aktuelnom momentu nema vremena za kalukacije oko plasmana u prvenstvenoj trci, iako je ulog Liga šampiona:

"Iskreno, u ovom trenutku ne razmišljam o Ligi šammpiona, to može da bude tako daleko, a ipak je veoma blizu. tek nas očekuje prvi trening i gledam dan za danom, utakmicu za utakmicom".


tagovi

Igor DuljajFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara