©MN Press
©MN Press

Dva penala, jedan gol - tri boda za Radnik

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.23. | 18:08

Loše stanje terena preskupo koštalo Lučance, tačnije njihovog štopera Stefana Maksimovića, kojeg je lopta pogodila u ruku, arbitar Marković dosudio je drugi penal na utakmici za Radnik, a Andrija Radulović sa bele tačke doneo zlata vrednu pobedu domaćinu

Makarić promašio, ali Radulović pogodio iz jedanaesterca u 89. minutu, kaznio nesmotrenost Maksimovića i doneo pobedu „fenjerašu“ protiv lučanske Mladosti u premijernom meču 21. kola Mozzart Bet Superlige (1:0).

Stadion u Surdulici popularno zovu i „Mala bombonjera“, a kad smo već u tom, poslastičarskom žargonu, zamislite da od torte ostane samo patišpanj. Eto, takav je otprilike bio teren za utakmicu 21. kola Mozzart Bet Superlige Radnik - Mladost, očišćen od desetina centimetara snega prethodnih dana – trči, trči, pa trava! U takvim okolnostima, fudbalsko znanje nije toliko na ceni, koliko snalažljivost i upornost, a oprez mora biti na najvišem mogućem nivou.

Izabrane vesti

Upravo to je preskupo koštalo Lučance, tačnije njihovog štopera Stefana Maksimovića, koji je nespretno intervenisao ispred Makarića u 88. minutu, kada je delovalo da će se utakmica završiti bez golova. Lopta ga je pogodila u ruku, arbitar Marković dosudio je drugi penal na utakmici za Radnik, a Andrija Radulović sa bele tačke doneo zlata vrednu pobedu domaćinu.

Još je 48 bodova u opticaju do kraja, ali ovo je zaista jedna od poslednjih slamki spasa za Radnik, koji je umalo ostao bez pobede i protiv najlošijeg gosta, ne računajući sebe samog, u Mozzart Bet Superligi Srbije ove sezone. Prethodno je Makarić promašio jedanaesterac u 41. minutu, ali Surduličani nisu kažnjeni za taj promašaj. Mladost se sa duplog gostovanja na jugu Srbije na početku drugog dela prvenstva vraća potpuno praznih ruku. U Nišu je poklekla u 91, u Surdulici u 89. minutu, podjednako nesrećno, a posle odlaska Milana Bojovića delovala je prilično bezopasno u napadu i to će biti veliki problem za ovu ekipu u nastavku sezone.

Radnik sa dve promene u sastavu u odnosu na premijeru, Hodžić i Duronjić ostali su na klupi, trener Đorđević na teren je poslao Oreščanina i Danoskog, a Lazić je ovog puta zaigrao na mestu desnog beka. Šansu je u poslednjih pola sata dobilo i najnovije pojačanje Dejan Dražić. Jedna promena više kod Lučanaca u odnosu na gostovanje u Nišu pre šest dana, nije bilo Ješića, Tomića i Bojovića, a starteri su ovog puta bili Marčić, Radivojević i Udovičić.

Kao da su se sudije iz VAR sobe potrudile da prvo poluvreme ostane upamćeno makar po nekom uzbuđenju, pa su u 40. minutu signalizirale glavnom arbitru Momčilu Markoviću da pogleda detalj koji „uživo“ nikome na stadionu nije privukao pažnju. Nakon centaršuta iz prekida, u velikoj gužvi u kaznenom prostoru gostiju, Ćirkovića je lopta pogodila u ruku, koja je ostala malo iza leđa, ali ni drugi penal protiv Mladosti u prva dva prolećna kola, njihovi protivnici nisu iskoristili. Samčović je u Nišu odbranio udarac Cvetkovića, a sada, u 41. minutu, Makarić je tukao jako i visoko, preko gola! Prethodno, nije mu se dalo ni da iz igre pogodi mrežu, u 24. minutu, na centaršut Jokića sa leve strane, kada je Samčović odlično intervenisao.

Dva udarca u okvir gola protivnika na startu drugog poluvremena, kada su pokušali Radulović i Rustemović, nisu, ipak, bila nagoveštaj bolje igre Radnika. Štaviše, Mladost je, kako je vreme odmicalo, uspostavljala ravnotežu, bivala sve konkretnija, a u 71. minutu imala svoju jedinu priliku na meču, kada je posle kornera Tomića, Maksimović prebacio loptu glavom na drugu stativu, a odatle Žunić, sa metra odstojanja, pogodio stativu.

Sve je slutilo da će se utakmica završiti bez golova, a onda je Maksimović načinio kobnu grešku, koju je Radulović, pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde, a doskorašnji član Mladosti GAT, kaznio svojim petim ovosezonskim pogotkom, prvim u dresu Radnika.

RADNIK – MLADOST 1:0 (0:0)

/Radulović 89p/

Stadion u Surdulici

Gledalaca: 300.

Sudija: Momčilo Marković (Beograd).

Žuti kartoni: Oreščanin (Radnik), Maksimović, Mirić, Žunić (Mladost).

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 6 – Lazić 5.5, Bondarenko 6.5, Stevanović 6, Jokić 6 – Oreščanin 6, Rustemović 6.5 – Radulović 6.5, Subotić 5.5 (od 84. Kunić -), Danoski 5.5 (od 64. Dražić 5.5) – Makarić 5.

MLADOST (4-2-3-1): Samčović 6.5 – Ćirković 6.5, Masksimović 5, Žunić 5.5, Leković 5.5 – Baha 5.5, Marčić 5.5 (od 59. Tomić 6) – Jojić 5 (od 90+2. Sremčević -), Radivojević 5.5 (od 59. Ješić 5), Udovičić 5.5 (od 90+2. Stanisavljević -) – Mirić 5.5.

Igrač utakmice: Edin Rustemović (Radnik).


tagovi

Andrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara