Karl Hajns Rumenige (©Reuters)
Karl Hajns Rumenige (©Reuters)

Dve triple krune, 16 titula i transfer koji je Bajern spasio bankrota – Rumenige ode kao apsolutna legenda

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 13:07

Da ne smeta Oliveru Kanu

Franc Bekenbazuer, Uli Henes, a sada i Karl Hajnc Rumenige. Bajern 30. juna ostaje i bez treće velike legende iz 70-ih godina prošlog veka, pošto se Rumenige, šest meseci pre no što je bilo dogovoreno, sklonio sa mesta predsednika upravnog odbora bavarskog giganta.

Rumenige je trebalo da ode tek na kraju godine, ali nije želeo da smeta Oliveru Kanu koji će ga naslediti. Odnosno, smatrao je da je bolje da ode sada, nego da sezonu deli na dva dela. Zato se i nije toliko mešao prilikom pregovora sa Julijanom Nagelsmanom oko njegovog dolaska na mesto šefa struke.

Izabrane vesti

Doskorašnji prvi operativac kluba neće zadržati nikakvu funkciju u Bajernu, već će otići u Izvršni komitet Uefe i tamo se zadržati bar do 2024, kako pišu Bild i Velt.

Rumenige je inače Bajernov deo još od 1974. kada je kao igrač stigao iz Borusije Lipštat. Samo u Bundesligi je za minhenski tim odigrao 310 utakmica i postigao 162 gola, dva puta je bio prvak Evrope, dva puta najbolji igrač Starog kontinenta, dva puta šampion Nemačke, dva puta osvajač Kupa, jednom evropski šampion sa reprezentacijom.

Tačno 10 godina kasnije ga je baš Uli Henes prodao Interu za 10.000.000 maraka i tako spasio Bajern bankrotstva. U to vreme Rumenige je bio drugi na listi najskupljih igrača u istoriji sveta, odmah iza Dijega Armanda Maradone.

U klub se vratio novemba 1991. kao potpredsednik Bajerna, da bi 2002. preuzeo i rukovodeću funkciju. Tu je bio još uspešniji: dve triple krine, 2013. i 2020, ukupno 14. titula prvaka Nemačke, sada već devet uzastopnih...

Legenda u pravom smislu te reči.


tagovi

Karl Hajnc RumenigeOliver Kan

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara