Robert Prosinečki (©Reuters)
Robert Prosinečki (©Reuters)

Džaba lep fudbal kada nema bodova – Prosinečki nije više trener Rudeša

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 15:10

Posle samo sedam kola

Imao je Robert Prosinečki takve trenutke i u Crvenoj zvezdi, dopadljiva pas igre, lopta ide od noge do noge, ali – rezultata nije uvek bilo. Desetak godina kasnije, čini se Veliki žuti nije odustao od fudbalske filozofije, pa je iz istog razloga ostao bez posla u Rudešu.

Uprava zagrebačkog kluba u saopštenju i objavila da dopadljiv fudbal Robijeve ekipe nije bio dovoljan za nastavak saradnje imajući u vidu da je u uvodnih sedam kola hrvatskog prvenstva osvojila samo jedan bod.

Izabrane vesti

Jedan bod na kontu Rudeša nakon sedam kola definitivno ne zadovoljava apetite kluba sa zapadnog dela Zagreba. Iako je ekipa koju je uoči sezone preuzeo legendarni Robert Prosinečki igrala dopadljiv fudbal, bila ravnopravna svim suparnicima, pa čak i vodećem Hajduku, rezultata nije bilo.Sve to uticalo je da se dve strane sporazumno dogovore o raskidu saradnje”, objavio je Rudeš.

Sam prosinečki je potvrdio da je takva odluka doneta na njegovom sastanku sa predsednikom kluba Josipom Šimunućem i direktorom Stipom Čondrićem.

Seli smo, porazgovarali, videli da je najbolje da se raziđemo i da svako, bez imalo ljutnje, krene na svoju stranu".

Džo Šimunić je kratko dodao.

Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u fudbalu. Baš mi je teško… Ali rezultati diktiraju neke stvari. Svi smo bili svesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali verovali smo da ćemo uspeti da dođemo do pozitivnog rezultata. Nažalost, nakon sedam kola imamo samo jedan bod, a naši se planovi nisu ispunili”.



tagovi

RudešRobert ProsinečkiHrvatskaHrvatska 1HNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara