Foto: AFP
Foto: AFP

Džaba Renu milioni, iskusni Berg doneo Krasnodaru evropsko proleće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 20:43

Ruski klub pobedom na svom terenu obezbedio učešće u nokaut fazi Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze

"Pretio je" Ren letošnjim ulaganjima na fudbalskoj pijaci da ne planira da bude samo statista u povratničkoj sezoni u Ligi šampiona. Uložio je Fransoa-Anri Pino preko 70.000.000 evra u pojačanja – doduše dobar deo povratio je prodajama – i najavio da bi njegovo čedo moglo da pomrsi konce Sevilji i Čelsiju u grupi E.

Umesto toga, crveno-crni beleže neuspehe na svim frontovima. U prvenstvu u poslednja dva meseca imaju jedan trijumf, a već na sredini grupne Lige šampiona bilo je jasno da će nokaut faza elitnog kontinentalnog takmičenja ostati samo san. Kolo pre kraja iste novi udarac za francuskog predstavnika: definitivno je ostao i bez proleća u Ligi Evrope, pošto je poražen na gostovanju u Krasnodaru – 0:1 (0:0).

Izabrane vesti

Doduše, i Bikovi su u katastrofalnoj formi, samo što je Murad Musajev, za razliku od Žulijena Stefana, umeo da barem na 90 minuta zamaskira probleme u svojim redovima. Od sredine oktobra na ovamo su na devet utakmica savladali samo Tambov, jedan od slabijih timova ruske Premijer lige, a samo su još jednom u tom periodu ostali neporaženi. Remizirali su upravo protiv Rena u Francuskoj, zbog čega im je u Krasnodaru bio dovoljan i bod, pod pretpostavkom da crveno-crni pretrpe poraz u poslednjem kolu od Sevilje.

Tako je Musajev i postavio taktiku. Fokusirani prvenstveno na odbranu svog gola, fudbali Krasnodara su šansu za pogodak tražili iz kontre i posle nekoliko netačnih dodavanja Vandersona u trenucima kada im se baš takva prilika ukazivala, dočekali su je sredinom drugog poluvremena. Aleksandar Martinovič je u 70. minutu ispucao jednu odbijenu loptu na protivničku polovinu, Markus Berg se okrenuo, istrčao tridesetak metara Damijenom Da Silvom na leđima i spoljnim delom stopala matirao Romana Salina.

Ren jeste imao inicijativu, jeste se češće igralo pred golom domaćina, skupoceni tinejdžer Žeremi Doku - Ren ga letos platio Anderlehtu 26.000.000 evra - konstantno je na levom krilu pokušavao da iskreirao kakvu-takvu priliku saigračima, ali Matvej Safonov gotovo da nije imao ozbiljnijeg posla na večeras. Zbijena odbrana Krasnodara sve je čistila pred svojim čuvarom mreže.

Ovakvim raspletom u Rusiji dileme više nema. Krasnodar će u Ligu Evrope, Ren završava takmičenje, dok će Čelsi i Sevilja od 21.00 odlučivati o prvoj poziciji u grupi.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Sreda

GRUPA E

Krasnodar - Ren 1:0 (0:0)

/Berg 70/

21.00: (2,75) Sevilja (3,20) Čelsi (2,65)



tagovi

KrasnodarLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara