Džaka ponovo brukao Arsenal, da li je ovo dovoljno da mu pokažu izlazna vrata? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 22:08

Barnli slavio na Emiratima...

Ružne scene na Emiratima. Poraz kao poraz (0:1) i još jedan loš rezultat u nizu čak padaju u drugi plan, jer ono što je uradio Granit Džaka ponovo baca ljagu na slavno ime Arsenala. Reprezentativac Švajcarske još jednom je pokazao da ima velikih problema sa samokontrolom. I ovo je svakako najblaža konstatacija. Nakon što je u oktobru prošle godine nakon izmene bacio dres na zemlju i zakačio se sa navijačima ostao je bez kapitenske trake; posle novog incidenta mogao bi da ostane bez posla. U prevodu, ako drže do sebe i imena kluba, čelni ljudi Arsenala morali bi još noćas da reaguje i donesu odluku o prodaji problematičnog momka poreklom iz Podujeva.

Barnli je došao do drugog trijumfa u sezoni i osvoji važne bodove u borbi za opstanak, dok Tobdžije posle 12. runde samo dve pozicije dele od zone ispadanja. Ovako loše nisu bili pozicionirani u ovom delu sezone skoro punih 40 godina...

Izabrane vesti

Granit Džaka najveći je krivac za peti meč Arsenala u nizu bez pobede, odnosno za četvrti poraz u datom periodu. Njegov trenutak ludila iz 58. minuta dogodio se baš kada je domaćin uspostavio inicijativu, počeo da ređa šanse i da opasno preti.

Šta se dogodilo?

Najbolje će biti da pogledate sami...

Džaka je u prvi mah iz ove situacije izašao sa žutim kartonom, međutim onda je arbitar dobio signalizaciju iz VAR sobe da bi trebalo da pogleda čitavu situaciju i dileme nije bilo - crveni karton kao vrata. Uhvatio je bivši kapiten za vrat Ešlija Vestvuda i odgurnuo ga, pokazujući jasnu želju da nastavi s agresijom. Pritom, koristio je i koleno.

Džaki ni to nije bilo dovoljno. Po izlasku sa terena nastavio je da divlja, šutirajući sve pred sobom. Ako ovo i ne bude višenedeljna supsnzija od strane disciplinaca FA, morala bi da bude od strane kluba.

Prepoznali su i malobrojni navijači sramno ponašanje bivšeg kapitena koji je izviždan na putu do svlačionice...

Zanimljivo, ovo je već šesto isključenje za igrače Arsenala otkako je ekipu preuzeo Mikael Arteta. To je duplo više od prvog sledećeg tima iza njih u Premijer ligi kada je ta statistička kolona u pitanju. Za Džaku ovo je treći crveni karton u dresu engleskog kluba. Sakupio je je usput i 40 žutih.


Arsenal je veoma loše odigrao prvo poluvreme. Oslanjao se isključivo na brzinu Pjer Emerika Obamejana, pokušavao pasovima u prostor, što je Šon Dajš vrlo lepo prozreo, spustio svoje linije nisko i lako čuvao gol. Najbolju priliku u prvom delu imao je Kris Vud. Igrao se 13. minut kada je lepo sa boka ubacio Robi Brejdi, a snažni centarfor gađao za malo pored stative sa svega šest, sedam metara.

Arteta je uspeo u nastavku da razmadra svoje momke. Zaigrao je Arsenal raznovrsnije, pre svega zahvaljujući Vilijanu, ali nijedna od tri šanse stvorene u vrlo kratkom periodu na staru drugog dela nije realizovana. Onda se dogodila Džakina "žuta minuta" i Arsenalu je bilo presuđeno.

Da ova noć za navijače londonskog kluba postane potpuno košmarna potrudio se Obamejan. Doduše neohitce. Posle kornera skakao je zajedno sa Džošom Braunhilom, ovog je lopta promašila, ali Gabonca nije - i od njegove glave pravo u mrežu - 0:1.

Za kraj možemo samo da konstatujemo da je ovaj vikend bio blagi užas za favorite. Pre Arsenala pobede nisu uspeli da upišu ni Totenhem, Čelsi, oba Mančestera, Liverpul. Tako nešto nije se dogodilo punih pet godina...

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Petak

Lids – Vest Hem 1:2 (1:1)

/Klih 6p – Souček 25, Ogbona 80/

Subota

Vulverhempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

/El Gazi 90+4 pen/

Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

/Almiron 1, Gejl 82 - Furlong 50/

Mančester J. - Mančester S. 0:0

Everton - Čelsi 1:0 (1:0)

/Sigurdson 22pen/

Nedelja

Sautempton – Šefild j. 3:0 (1:0)

/Adams 34, Armstrong 62, Redmond 83/

Kristal Palas – Totenhem 1:1 (0:1)

/Šlup 81 – Kejn 23/

Fulam – Liverpul 1:1 (1:0)

/Rid 25 – Salah 79pen/

Arsenal - Barnli 0:1 (0:0)

/Braunhil 74/

Lester - Brajton 3:0 (3:0)

/Medison 27, 44, Vardi 41/



tagovi

Mikael ArtetaPremijer ligaGranit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara