Džej Džej Okoča (©Reuters)
Džej Džej Okoča (©Reuters)

Džej Džej Okoča: Najbolji trener u karijeri? Dragoslav Stepanović!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 11:49

„Došao je da gleda drugog igrača, a izabrao je mene“, priseća se Nigerijac

Legenda afričkog fudbala, koja ne zaboravlja – Dragoslava Stepanovića. Nekada sjajni srpski trener u Bundesligi, koji je vodio Ajntraht iz Frankfurta sa dosta uspeha i dalje je jedna od najvažnijih osoba u životu Džeja Džeja Okoče, bivšeg reprezentativca Nigerije.

Bio je Džej Džej Okoča nekada velika zvezda Bundeslige, dizao je publiku na noge atraktivnim driblinzima i golovima. Nemački Kiker se prisetio nigerijskog asa i uradio je sa njim kraći intervju.

Izabrane vesti

Ispričao je Okoča kako se neočekivano sa 19 godina našao u redovima Ajntrahta.

Moj brat Emanuel je igrao za Marburg i kupio mi avionsku kartu da dođem. Ja sam tada bio pod ugovorom sa Enugu Rendžersom u Nigeriji, ali sam imao u glavi ideju da ću dobiti šansu da zaigram za neki klub u Nemačkoj. Tada sam potpisao za Borusiju Nojnkirhen“, pričao je Okoča.

Odatle je otišao u Sarbriken, gde mu se sve u karijeri okrenulo.

Otkrio me je trener Ajntrahta Dragoslav Stepanović. Ako se dobro sećam, rekao mi je da je došao da gleda drugog igrača, ali kada me je video, pozvao me da dođem u klub“.

I Stepanović je imao donekle sreće, jer Bajern nije uspeo da ubedi Okoču da bude strpljiv do punoletstva.

Bio sam na turniru u Švajcarskoj sa Bajernovim mladim timom, posle čega me je Uli Henes pozvao u Bajern. Ali bio sam premlad da bih potpisao profi ugovor. Želeli su me, ali mogli smo samo verbalno da se dogovorimo, što nisam želeo. Rekao sam im: 'Izvinite, ali došao sam ovamo čak iz Nigerije, zato ne mogu da prihvatim samo usmeni dogovor'. Ne bih imao nikakve garancije u slučaju da se povredim, recimo. Mislim da se nisu setili da bi mogli da mi ponude amaterski ugovor, a taj bih sigurno potpisao“.

Na pitanje koga bi izdvojio kao najboljeg trenera u karijeri, Okoča nije imao dilemu:

Stepanović! Bilo je teško u to doba verovati u mladog afričkog fudbalera i u njegove kvalitete. Ali, on je bio potpuno uz mene i ohrabrivao me da pokažem talenat. I dalje se dobro sećam kako bi svaki put kada bih s loptom došao do linije gde je bila naša klupa govorio „Idi, preznoji ih“. Imao sam mnogo trenera koji su mi govorili da slobodno igram. Ali znate šta? Svako može samo da igra“, istakao je Džej Džej Okoča.


tagovi

Džej Džej OkočaDragoslav StepanovićBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara