Džentlmenski dogovor Zvezde i Milojevića: Dobija 40 odsto plate za narednu sezonu! Ostala je samo jedna dilema

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 16:37

Javio se Grashopers, očekuje se konkretizacija ponude iz Saudijske Arabije

Možda nije bilo džentlmenski u martu, kada je Miloš Milojević sa naslovnica izraelskih medija saznao da njegovi pretpostavljeni pregovaraju sa Barakom Baharom oko preuzimanja Crvene zvezde. Ali rastanak šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije i mladog stručnjaka na kraju je bio – gospodski... Na kraju pamtiće se samo lepe stvari iz desetomesečne saradnje: lako osvojena titula, pobeda u derbiju, realna mogućnost da se osvoji dupla kruna bez poraza na domaćoj sceni.

Kada se Crvena zvezda putem zvaničnog sajta oprostila od Miloša Milojevića, odgovorni sa Marakane su priredili večeru u čast nekadašnjeg saradnika Dejana Stankovića. Bili su prisutni članovi Upravnog odbora, počasni predsednik i prvi čovek FS Srbije Dragan Džajić... Dobio je Miloš Milojević pohvale i simbolične poklone, čak i nagoveštaj da bi njegovi i putevi Crvene zvezde mogli da se u budućnosti ponovo spoje.

Izabrane vesti

Pored toga Crvena zvezda i aktuelni šef stručnog štaba napravili su džentlmenski dogovor za obe strane. Kada je u avgustu zamenio Dejana Stankovića na Zvezdinoj klupi, Miloš Milojević je potpisao jednogodišnji ugovor, koji se automatski produžava u slučaju osvajanja titule. Ispunio je taj uslov mladi trener, mogao je da zahteva znatno veću otpremninu. Ali zbog želje da odmah nastavi sa trenerskim poslom napravljen je kompromis. Prema saznanjima Mozzart Sporta Crvena zvezda je pristala da Milojeviću isplati 40 odsto zagarantovane zarade za narednu sezonu (oko 150.000 evra) kada se za to steknu uslovi.

Ostalo je Milošu Milojeviću da odradi finale Kupa Srbije sa Čukaričkim, potom da bude deo šampionske proslave u nedelju, kada na najvećem srpskom stadionu gostuje Novi Pazar. Potom ga očekuje kratak odmor, pošto nekadašnji omladinac Crvene zvezde ima nekoliko ponuda. Ostalo je samo da odluči na koju će stranu.

Postoje interesovanja, formalni i neformalni kontakti sa klubovima iz zapadne Evrope. Trenutno je najkonkretniji švajcarski velikan Grashopers, koji sa Milojevićem u dogledno vreme želi da postane konkurentan Bazelu i Jang Bojsu... Međutim, postoji poziv i sa drugog kraja sveta. I to vrlo primamljiv kada je reč finansijama. Prema saznanjima Mozzart Sporta Al Fateh iz Saudijske Arabije je vrlo zagrejan da ispred Miloša Milojevića stavi trogodišnji ugovor. Sa zagrantovanim milionskim primanjima.

Na prvu loptu deluje da je zlatna kočija stala pred vrata Miloša Milojevića, ali... Jasno je da bi mu novi angažman u Evropi, posebno u Grashopersu, otvorio vrata najvećih tržišta... Za sada mladi trener ne namerava da se vraća u Švedsku, gde je sa Malmeom osvojio Kup Švedske.


tagovi

Miloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara