Ninković u društvu menadžera Ivice Pavlovića
Ninković u društvu menadžera Ivice Pavlovića

Džigi Ninković ima novi klub, doveo ga trener s kojim je već radio

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 19:23

Srpski ofanzivac dve i po godine u Breši

Nije uspeo u prethodna dva prelazna roka da promeni sredinu, u ovom – jeste. I to na samom koncu, pronašao je Nikola Ninković novi klub.

Srpski ofanzivac novi je član Breše, s kojom je dogovorio saradnju u završnici januarske transfer pijace. Na stadion „Mario Rigomonti“ stigao je iz Askolija i to besplatno. Popularnom Džigiju je ugovor sa crno-belima isticao završetkom ove sezone, međutim, kako ove sezone nije igrao – razumljivo, ako se zna da je letos pretrpeo teške povrede glave u saobraćanoj nesreći – dosadašnji poslodavci su mu izašli u susret i pustili ga bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Ninković je sa Brešom potpisao ugovor na dve i po godine, a treniraće ga Davide Dionigi s kojim je sarađivao baš u Askoliju, a koji je početkom decembra seo na klupu kluba iz Lombardije.

Breša se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli Serije B, tri boda iznad opasne zone, a sa nekadašnjim prvotimcem Partizana nada se proboju u gornji dom. Učinak od 19 golova i 17 asistencija na terenima Druge lige Italije navodi na zaključak da Ninkoviću to takmičenje odgovora. Na kraju krajeva, tek je napunio 26 godina.

Tragajući za pojačanjem na poziciji plejmejkera, Breša je krug kandidata suzila na Filipa Falka (doskorašnji član Lečea završio u Crvenoj zvezdi), Gastona Ramireza (ostao u Sampdoriji) i Nikolu Ninkovića, da bi uz pomoć agenta Ivice Pavlovića završila posao i dobila fudbalera koji je u Italiji gradio karijeru u Kjevu, Đenovi, Empoliju i Askoliju.


tagovi

Nikola NinkovićBrešaAskoliZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara