Džonatan Kafu (©AFP)
Džonatan Kafu (©AFP)

Džonatan Kafu strelac, praćka Luiza i gol Bobadilje nedovoljni za Fluminense (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 03:16

Kujaba izvukla bod

Setiće se navijači Crvene zvezde koliko je Džonatan Kafu napravio problema ekipi kao igrač Ludogoreca u onom dvomeču koji ga je kasnije preporučio srpskom šampionu. Isto tako dobro pamte i koliko hitronogi Brazilac ništa nije mogao kada je zadužio crveno-belu opremu zbog čega je je brzo bio otpisan kod Vladana Milojevića. Mnogo pre nego što se završila pozajmica iz Bordoa.

Od tada Kafu je igrao u arapskom Al Hazemu, posle čega se vratio u domovinu gde je neuspešno branio boje Korintijansa, da bi od marta ove godine obukao dres Kujabe. Na novoj adresi našao je određeni mir. Ekipu koja nema rezultatski pritisak, zbog čega je počeo da pokazuje elemente igre koja ga je krasila u Ludogorecu.

Izabrane vesti

Na zatvaranju 21. kola brazilske Serije A kumovao je saplitanju Fluminensea u meču završenom rezultatom 2:2 (1:2), čime je stigao do svog trećeg pogotka u prvenstvu.

Kako je utakmica izgledala posle uvodnih 20 minuta, delovalo je da će Fluminense da pregazi Kujabu, na kraju su ipak obe strane morale da se zadovolje bodom. I naravno Kujabi je to više prijalo jer je vrlo brzo imala dva gola minusa.

Već u 5. minutu Enrike Luiz raspalio je loptu sa nešto više od 20 metara i pogodio metu za 1:0 na asistenciju Gustava! Ubrzo zatim u listu strelaca upisao se Raul Bobadilja, da bi nepuna tri minuta kasnije Kafu postigao gol s bele tačke.

Nastavak utakmice bio je dosta uzbudljiv, ali je ipak pao samo još jedan gol. Preciznije dva, ali je pogodak Gustava iz 51. minuta na asistenciju Luiza ipak poništen posle konsultacija s VAR sistemom zbog opravdanog ofsajda saigrača koji je "markirao" golmana Kujabe.

Taj momenat kao da je dao krila domaćinu da stigne bar do još jednog gola i nastavi niz bez poraza, koji se sada rasteže na pet utakmica. Ulazak Ulijana Koree i reakcija Felipea Markesa, napadača koji je tek ove godine prvi put zaigrao u elitnom rangu brazilskog klupskog fudbala, okrenule su utakmicu u korist Kujabe. Prvi je uspeo da ubrza igru Kujabe, a drugi da donese remi sigurnom reakcijom u 76. minutu.

Susret je završen posle devet minuta nadoknade pošto je Marlon, štoper koji je sprečio pobedu Fluminensea u 90. minutu sjajnom intervencijom, zaradio direktan crveni karton zbog udaranja Jaga Felipea. Na terenu se stvorila velika gužva, a glavni arbitar utakmice morao je da reaguje i podeli tri kartona kako bi smirio strasti. Od toga crveni Marlonu...

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Šapekoense – Palmeiras 0:2 (0:2)

/Veiga 10, Luiz Adriano 28/

Atletiko Paranense – Žuventud 2:1 (0:0)

/Bisoli 63 pen, Kajzer 71 - Bueno 56 pen, Forster 22/

Atletiko Mineiro - Sport Resife 3:0 (2:0)

/Kosta 35, Hulk 45, Vargas 90+9 pen/

Nedelja

Baija - Bragantino 1:1 (0:0)

/Rodaljega 62 - Italo 70/

Seara Santos 0:0

Internasional - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Edenilson 90+2/

Sao Paulo - Atletiko Gojanense 2:1 (1:0)

/Rigoni 36, Lusijano 56 - Mateus 71/

Korintijans - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Žulijano 17 - Marlon 7/

Ponedeljak

Flamengo - Gremio 0:1 (0:1)

/Borha 45+3/

Utorak

Kujaba - Fluminense 2:2 (1:2)

/Kafu 23 penal, Markes 76 – Enrike Luiz 5, Bobadilja 20/



tagovi

Džonatan KafuRaul BobadiljaFluminenseKujabaBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara